Представена публикация

7 идеи с бутилки от вино

Подобно на други на пръв поглед ненужни вещи, празните бутилки от вино също могат да бъдат използвани за полезни цели у дома. Предлагаме ви да бъдете оригинални и еко, като използвате някоя от 7-те идеи с бутилки от вино.

7 идеи с бутилки от вино

Бутилки от вино за напояване
Празните бутилки от вино може да използвате за напояване на растенията в градината или на балконските цветя, когато отсъствате от дома. За целта напълнете бутилката с вода и я заровете с гърлото надолу в пръстта. С времето растението ще поема колкото вода му е нужно.
Бутилки от вино за бижута
След като боядисате празните бутилки вино в ярки цветове или ги украсите с дантела или прежда, може да и ги използвате като функционален декор на тоалетната масичка. Високото гърло на бутилката е идеално за съхранение на гривни, а ако сте я увили с канап, на въжето може да закачате и любимите си обеци.
Бутилки от вино за библиотеката
Колкото и да подреждате книгите по рафтовете, физичните закони действат срещу вас и те се накланят на една страна. Поддържайте редиците изправени, като във всеки край поставяте по една бутилкаот вино. Дали ще бъде празна и украсена, или пък пълна и чакаща подходящия момент да бъде изпита, и в двата случая печелите.
Идея за кухнята: Дръжте готварските книги подредени вертикално, като в края на редицата поставите бутилка от вино пълна с различни варива.
Бутилки от вино в шкафа за обувки
Празните бутилки от вино имат добро приложение и в шкафа за обувки. През зимата може да ги пъхате в ботушите с гърлото надолу, за да запазите формата на обувката. През есента може да ги подредите хоризонтално в редица и да ги използвате като подложка, така че да предпазите шкафа от мръсотията на калните обувки.
Бутилки от вино за сезонна декорация
Проявете въображение и използвайте бутилките от вино за сезонна декорация. Увити в плетено шалче за есента, в снежнобяла прежда и бледосини шарки за зимата, изрисувани с цветя за пролетта или събрали пясък и миди за морско настроение през лятото.
Бутилки от вино за фото спомени
За целта се нуждаете не само от празните бутилки от вино, но и от корковите им тапи. Трябва само да направите тънък хоризонтален разрез на върха на корковата тапа, така че вътре да поставите единия край на снимката. Самата бутилка пък играе ролята на поставка – за да е по-красива може да изпишете върху стъклото любима фраза или отделни думи, които асоциирате с човека или мястото от фотографията.Бутилки от вино вместо вази
Напоследък този тип декор е изключително актуален. Трябват ви 3-4 празни бутилки от вино, които по желание може да боядисате в различни цветове или да ги запазите с оригиналния цвят на стъклото. Във всяка наливате вода и поставяте по едно различно цвете. За този сезон редувайте далии, хризантеми, камбанки.
Как да направим празните бутилки от вино да изглеждат красиви?
Технологиите, които действат при старите стъклени буркани, важат и тук. Използвайте дантела, канап, прежда, цветни парчета плат, за да скриете обикновения вид на бутилката вино. Рисувайте с бои или облепяйте с брокат за повече блясък.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety