Представена публикация

Подготовка на дома за Коледа

В края на ноември вече ухае на Коледа и празнично настроение. Не оставяйте всичко за последния момент и помислете как да се подготвите за предстоящите празници. Ето няколко идеи за подготовка на дома за Коледа.
Подготовка на дома за Коледа
Разчистете терена
Преди да започнете с украсяването за Коледа, трябва първо да почистите дома и да го подготвите за празничния сезон. Не става въпрос за голямо зимно почистване, но определено трябва да отделите повече от час-два, за да вкарате всичко в ред. Причината е, че след като украсите и се захванете с коледните задачи, желанието за чистене покрай празниците ще бъде сведено до санитарния минимум. Не забравяйте да приберете останалите от предишния сезон или празник декоративни елементи в интериора, за да не се „конкурират“ с коледните такива.
Извадете украсата
Подготовката на дома за Коледа включва преглед на коледната украса – дали има счупени играчки, стари гирлянди, от които искате да се отървете, скъсани коледни чорапи. Изваждането на украсата включва също подготвянето на празнични покривки, на кухненски кърпи с коледни мотиви, както и на съдове и прибори в духа на Коледа. Проверете и лампичките – често се случва някоя светлина да не работи или да има прекъснат кабел.
Отидете на пазар
След като сте проверили какво е положението с коледната украса, спокойно можете да отидете на пазар, за да внесете някой нов елемент вкъщи – гирлянди, свещници, фигурки. Хората казват, че е хубаво всяка година трябва да купувате по една нова коледна играчка за елхата, за да бъдат всички вкъщи здрави.
Подгответе се за подаръците под елхата
Подаръчни торбички, опаковъчна хартия, панделки и картички – проверете дали разполагате с всичко необходимо за коледните подаръци.Желателно е да се „заредите“ с липсващото преди началото на декември - така може да се възползвате от някоя по-ранна промоция, а и след това магазините стават по-претъпкани.
Направете си планер
Независимо дали това ще бъде календарът вкъщи, някакъв негов компютърен вариант или ще разчертаете един лист на 31 квадрачета, хубаво е да си направите планер, за да вместите всички задачи в него.Срещи, излизания, празнични вечери, пазарувания и именни дни – отбележете по-важното, за да не го забравите покрай коледната суматоха.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety