Представена публикация

Светът се моли за Шумахер

Целият свят се моли за седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Очаква се в 12 ч. българско време лекарите да изнесат информация за състоянието му. 
Две черепно-мозъчни операции претърпя до момента Шумахер. По информация от "Билд", медиците пробили дупка в черепа му, за да намалят мозъчното налягане. 
Critical: Seven-time Formula One champion Michael Schumacher (pictured on the slopes in 2006) has undergone emergency surgery after suffering a brain hemorrhage in a skiing accident in the French Alps
Михаел Шумахер пострада в град Мерибел във Френските Алпи. Както вече съобщихме, шампионът се спускал със ски заедно със своя 14-годишен син и паднал. При падането той ударил главата си в скрит под снега камък. За щастие носел каска, която спасила живота му. Все още Шумахер е в кома. 
A helicopter is seen in front of the Grenoble hospital, French Alps, where former seven-time Formula One champion Michael Schumacher is being treated
Забина Кем - прессекретар на Михаел Шумахер, направи изявление за инцидента: "Михаел е получил травма на главата по време на частно посещение във Френските Алпи. Закарали са го в болница и сега му оказват професионална медицинска помощ. Молим да се отнесете с разбиране за това, че не можем непрекъснато да съобщаваме за здравето на Михаел. По време на падането той е имал каска и не е бил сам".
За Шуми е поел грижа личният му приятел и един от най-добрите неврохирурзи в света Жерар Селан (на снимката долу).
Brain surgeon Gerard Saillant has arrived at the hospital in Grenoble to treat the Formula 1 star
В лечебното заведение неотлъчно над Михаел бдят съпругата му Корина, децата Джина-Мария и Мик.
Schumacher and his wife Corrina attend the Asterix At The Olympic Games Paris premiere in Paris in 2008
Малко след съобщаването на новината за инцидента от неделя следобед Мартин Брандъл, който бе съотборник на Шумахер в Бенетон през 1992 и 1993 г., написа в Туитър: "Да се надяваме, че травмата на Михаел Шумахер не е сериозна и той ще се възстанови напълно. Той е един откачено смел парашутист и мотоциклетист".
Risky: The retired racing driver hit his head on a rock while skiing off-piste with his 14-year-old son Mick (believed to be pictured, above, with his father) in the resort of Meribel on Sunday
"Хайде Михаел, спечели и това състезание, както го правеше в миналото. Ти можеш да го направиш", допълни Брандъл.
Пилотът Фелипе Маса, който се възстанови наскоро от тежка черепно-мозъчна травма, публикува своя снимка с Шумахер в Инстаграм.
"Моля се на Господ да те пази, братко! Надявам се да се възстановиш бързо. Господ да те благослови, Михаел!", гласят коментарите, съпровождащи фотоса.
Жан-Ерик Верн, Джул Бианки и Макс Чилтън също пожелаха бързо възстановяване на Пилето.
"Всичките ни мисли са с Шуми и семейството му", написа Ромен Грожан в Туитър, а Хейки Ковалайнен пожела на Михаел "бързо пълно възстановяване".
Пол ди Реста също изрази съпричастност в социалните мрежи: "Ужасни новини за Михаел Шумахер, мислите ми са с него и семейството му. Надявам се на по-добри новини, че той ще се оправи".
Звезди от други спортове също не останаха безразлични към инцидента. Бившият капитан на националния отбор по крикет на Великобритания Майкъл Вогън, голфърът Иън Полтър, немският футболен национал Жером Боатенг и много други се присъединиха към благопожеланията за Шумахер.
Десетки фенове не спаха цяла нощ, за да дават сили и кураж на Михаел и семейството му.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety