Представена публикация

Американски булдог




Произход Потомък на Англиския булдог
FCI номер на стандарта --------------------------------------------------------------------------
Класификация по FCI   ------------------------------------------------------------------------
American Kennel Club (AKC) -------------------------------------------------------------------------
British Kennel Club (KC) Призната: "Ползвателни - Utility Group"
Предназначение на породата -------------------------------------------------------------------------
Класификация по интелигентност -------------------------------------------------------------------------
Тегло (по FCI) 27.5 - 54.5 кг
Ръст (по FCI) 50- 70  см
Космена покривка (по FCI) Бяла, Кафява, Черна, Оранжева, Петнисъа, Вълче-сива и др.
Живот 14 -16 години

Характеристики

- интелигентно
- атлетично
- силно
- Приятелски настроено
- Защитнически инстинкти

Описание

Американският булдог е потомък на английския булдог. Той не е използван само като участник в кучешките боеве, но и като пазач на стада и при лов. Благодарение на Дж. Джонсън породата съществува и днес, след като е била пред изчезване преди и по време на Втората световна война.
  Американският булдог на външен вид прилича на английския си роднина, но е по-висок и по-слаб от него. Височината му е между 50 и 70 см, а теглото между 27 и 54 кг. Тялото му има добре оформена мускулатура. Главата е голяма и има квадратна форма. Между очите има характерна бразда. Муцуната е квадратна също. Зъбите са големи и здрави. Очите са малки, раздалечени, с кафяв цвят. Опашката се носи над гърба. Козината е къса и лъскава. Окраската може да бъде в бяло, с кафяви, червени, жълтокафяви или бриндъл петна.
  Американският булдог е много интелигентно, атлетично и силно куче. Обикновено е приятелски настроен и весел. Привързва се много към стопаните си и има силно развит защитнически инстинкт. Разбира се добре с по-големи деца и други кучета ако са отраснали заедно, но котките и другите по-малки домашни животни не са идеална компания за него. Много резервирано се отнася с непознати хора и кучета. Много е важно американският булдог да се социализира докато е малък, защото може да стане агресивен. Тази порода не се препоръчва на хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Най-добре е да се отглежда в къща с двор. Ако се отглежда в апартамент трябва да му се осигуряват редовни и продължителни разходки. Отличава се с добро здравословно състояние, но при някои представители може да се развие дисплазия на колянната става. Продължителността на живота му може да бъде повече от 16 г. Поддръжката на козината му е елементарна.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety