Представена публикация

Белгийска овчарка Грьонедел



Произход Белгия
FCI номер на стандарта№ 15
Класификация по FCI Група 1 - Овчарски и пастирски кучета. Кучета подкарвачи
Секция 1 - Овчарски и пастирски кучета
American Kennel Club (AKC) Призната - Призната - "Пастирски - Herding Dogs"
British Kennel Club (KC) Призната - Призната - "Пастирски - Пасторал"
Предназначение на породата -------------------------------------------------------------------------
Класификация по интелигентност -------------------------------------------------------------------------
Тегло (по FCI) 28-35 кг
Ръст (по FCI) Мъжки - 60-66 см
Женски - 56-62 см
Космена покривка (по FCI) Черен - изцяло или с петна в определени участъци
Живот -------------------------------------------------------------------------

Грьонендал е много интелигентно, активно, вярно и привързано към стопаните си куче. Това не порода за човек със слабо сърце, но за човек с много свободно време, увереност и любов те са чудесни приятели. Грьонендал е нащрек за непознати и се опитва да защитава собственика си. Обича деца, ако се запознае със тях от ранна възраст. Кучетата от тази порода силно се привързват към стопаните си и не могат да живеят отвън или в кучешка колиба. Нуждаят се от внимание всеки ден и се отделят, ако се оставят дълго време сами.
Грьонендал е атлетично, силно, внушително и издръжливо куче с балансиран външен вид. То трябва да изглежда естествено, а не като че ли току-що е приготвяно за изложение. Козината му трябва да е изобилна, но не чак толкова, че да пречи на работните способности на кучето. Цветът е винаги черен, като се допускат малки бели петна в областта на гръдния кош. Когато се показва, собственикът му не бива да го кара да е в точно определена позиция, а е най-добре изобщо да не го пипа.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety