Представена публикация

Белгийска овчарка Лакеноа


Произход Белгия
FCI номер на стандарта№ 15
Класификация по FCI Група 1 - Овчарски и пастирски кучета. Кучета подкарвачи
Секция 1 - Овчарски и пастирски кучета
American Kennel Club (AKC) -----------------------------------------------------------------------
British Kennel Club (KC) -----------------------------------------------------------------------
Предназначение на породата -----------------------------------------------------------------------
Класификация по интелигентност Призната - Призната - "Пастирски - Пасторал"
Тегло (по FCI) 28-35 кг
Ръст (по FCI) Мъжки - 60-66 см
Женски - 56-62 см
Космена покривка (по FCI) Червеникаво - бежов с потъмняване към червно в основата на опашката и муцуната
Живот -------------------------------------------------------------------------

Външен вид

Както всички Белгийски овчарки, Лакеноа е средно голямо, трудолюбиво овчарско куче с квадратна пропорция и заострени триъгълни уши. Лакеноа се разпознава По своята вълниста бяло-кафява козина, която изглежда като туидова материя. Стандартите на повечето киноложки организации позволяват и черни оттенъци, основно ПО муцуната (маска) и опашката.

История

Лакенопа се появява като овчарско куче в кралския дворец Лакен, днес в границите на столицата на Белгия - Брюксел. Счита се едновременно за най-старата и най-рядата разновидност на Белгиойската овчарка. До началото на XX век вече са получени четири разновидности на Белгийската овчарка, но реално има само три гена, определящи различия в козината, които ги различават.

Дейности

Лакеноа се представя добре на аджилити, обща дресировка, кучешки изложения, флайбол, следване на диря и овчарско състезание. Овчарските инстинкти могат да се проверят на несъстезателни проверки. Инстинктите могат да се тренират достатъчно добре и за овчарско състезание.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety