Представена публикация

Как да изберем най-подходящия домашен любимец за нашите деца?

Всеки родител е заставал пред дилемата какъв домашен любимец да избере за своето дете.

  Куче или котка? Птица или хамстер? Или пък рибки... Надявам се написаното по-долу да ви помогне в избора на животинка, за която ще се грижи вашият малчуган, учейки се на отговорно отношение и дисциплина.

Кучето като домашен любимец

Кучето е идеален домашен любимец за децата, които развиват силни връзки. Неслучайно съществува Фразата "Кучето е най-добрият приятел на човека". Хубаво е да имате предвид, обаче, че кучетата като цяло се нуждаят от най-много грижи. Обещанията на децата, че ще поемат изцяло грижата за домашния любимец, се забравят много бързо и цялата тежест ще падне върху вас. Също така, кучетата понякога могат да бъдат непредвидими и да ви ухапят, затова никога не оставяйте без надзор куче с бебе или с малко дете.

Златна рибка

Изборът на идеален домашен любимец е комплексно решение. Трябва добре да прецените с какво свободно време разполагате, какво е пространството вкъщи и в двора, ако имате такъв, колко често ви се налага да пътувате и колко бихте отделили от домашния бюджет, за да полагате необходимите грижи за съответната животинка.
Рибките са идеален избор за дете, което до момента не е имало домашен любимец и тепърва ще учи да обгрижва друго живо същество. Рибките не цапат и стоят там, където поставите аквариума. Златните рибки могат да живеят няколко години в студена вода, без нагревател и филтър, но внимавайте с храненията, защото погрешното или прекомерно хранене е най-честата причина за тяхната преждевременна смърт.

Котка за домашен любимец

Нищо не е в състояние да действа по-релаксиращо от топла пухкава топка, която мърка успокояващо. Котките са идеални за деца, които нямат нищо против да бъдат пренебрегвани от домашния си любимец. Въпреки, че обичат и двата пола, котките често са склонни да проявяват предпочитания към женските пол. Съществува известен риск от появата на алергии, особено, ако имате котка и в последствие се сдобиете с наследник. Алергия може да се прояви и при по-големите деца, ако до момента не са имали котка. Около 30% от хората са склонни към алергични реакции към мъркащите домашни любимци.

Птичка вкъщи

Пернатите домашни любимци правят доста боклук в клетката си и около нея, но пък радват децата със своите песни. Те са колоритни, активни и могат да бъдат социални, но това изисква много време и търпение, така че далеч не са подходящи за всички деца. Ако имате малко дете и не понасяте бъркотията, това определено не е вашия домашен любимец. А ако сте сигурни, че искате птичка, най-добрия подход е да я изберете по темперамента, а не по оцветяването на перата. И още нещо - подгответе се за истински ангажимент, защото птиците могат да живеят дълго време.

Хамстер

Малък, пухкав, безвреден и умен, хамстера се нуждае от определени грижи, с които вашето дете определено може да се справи и само. Идеален е за семейства, които искат домашен любимец, но не са готови за котка или куче. Хамстерът е особено подходящ за семейства, които отсъстват през деня, тъй като е активен през нощта. Хубаво е да имате предвид, че хамстерите имат специфична миризма и дори да сменяте редовно настилката на клетката, в която живее, пак ще усещате миризмата на амоняк от тяхната урина. Да не говорим, ако пропуснете почистването на неговия дом...

Ферма за мравки

Те са като танкове, багери и динозаври, всичко това обвито в компактен образователен пакет. Мравките са особено подходящи за момчета между 5 и 8 години, които проявяват интерес към насекомите. Също така са подходящи домашни любимци за деца, с интерес към науката. Единственият начин мравките да избягат от фермата е, ако отворът за хранене остане отворен - минимален, но реален риск.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety