Представена публикация

Превърни женската си интуиция в супер сила!

Ако не  говориш с духове, това не означава, че шестото ти чувство не работи.  Наостри инстинктите си и започни да се възползваш от всяка възможност.

 

Интуиция... това не беше ли съставка на кръвта?

Хм...не! Интуицията са еволюирали инстинкти. Всички я притежаваме.

Някои от нас просто са се научили да я използват повече от останалите. Интуиция означава да се научиш да приемаш центърът на твоя ум. Интуицията е това да разбереш собствените си чувства чрез рамките на ума. Тя е като въображаема умствена ръка, която ти помага да чувстваш своя път в живота.
Преди да определиш  интуицията като халюцинация или измислица на някой, се замисли имала ли си някога сблъсък със собственото си вътрешно усещане, че трябва да постъпиш по определен начин?
А случвало ли ти се е да си помислиш, че телефонът ще звънне и някой конкретен човек ще бъде от другата страна на слушалката и се случва точно така?
Усещала  ли си силни, топли и приятелски емоции, които някой ти изпраща, когато се срещате за първи път, без още да е казал и дума?
Е, време е да се изправиш  лице в лице с твоята интуиция- просто не си знаела, че това е тя.
Много е важно да не задушаваш тези малки проблясъци на шестото си чувство- често потискаме нашите интуитивни чувства, защото нямаме балансирано и логично обяснение, с което да ги подплатим. Наречи го както искаш- интуиция, емоционалност или предчувствие- всичко това са думи, които ние използваме, за да се опитаме да обясним спонтанните емоции, които изпитваме в определена ситуация.

Всички имаме вътрешен глас , който чуваме в главите си, но когато определиш размера на количеството на информацията, разбираш, че е доста повърхностна и провокирана от егото ти. Често нашите умове са в такъв хаос, че не можем да чуем вътрешния си глас, който се опитва да ни даде послание по отношение на това, което имаме нужда да направим.

Прекалено сме заети, уплашени за бъдещето, пълни със съмнения за миналото или просто изпълнени с емоции в настоящето. Проблясъците на истинската интуиция могат да се появяват в различна форма при различните хора, но ти ще разбереш, че е тя, когато я преживееш, защото усещането е различно от обикновените импулси, по-автентично е.
Попитай жените някога използвали ли са женската си интуиция и 90% ще кимат ентусиазирано. Причината? Жените много по-лесно допускат интуицията. Мъжете от своя страна разчитат повече на логичния, аналитичен,праволинеен начин на мислене. Но логиката често ще спори с вас, докато интуицията-  няма. Логичната последователност е серия от стъпки, за да се достигне до отговор ( например едно плюс едно е равно на две) С интуитивното познание в главата ти ще се блъскат различни цифри, но отговорът "две" ще изскочи в съзнанието ти, преди да си помислиш  да стигнеш до калкулатора. Тук няма вариант за стъпка по стъпка.

Всички сме чували истории за пожарникари, които излизат от сградата, точно преди да се срути или за майка, която поглежда към детето си и вижда, че то пада в басейна. Това е класическа интуиция и в най-лошите ситуации, може да спасява животи. Но не е необходимо да си в отчайваща ситуация, за да я отключиш.

Според клиничните психолози интуицията е естествен отговор, на който се позоваваме , какъвто е и инстинктът ни за оцеляване. Тя ни осигурява справяне  в ситуация, без значение каква е тя- от такава, в която животът ни е застрашен до такава, в която трябва да се справим с лошото настроение на шефа.
Хората осъзнават своята интуиция в различно време- когато са под изключително напрежение или пък когато са отпочинали в следствие на дълга медитация- зависи от човека.
Можеш да накараш интуицията си да работи за теб , като се научиш да парализираш частта от ума ти, която те кара да премисляш всичко. За да се случи това, някои хора трябва да са в екстремна ситуация, за да не може логичният ум да търси решения.
Няма нужда да правиш нищо специално, за да отключиш интуицията си- никакви странни ритуали или специални пози и силни аромати. Някои хора могат да усетят най-интуитивните си моменти под душа или докато шофират за работа. Да усетиш интуицията си е лесно, когато мозъкът ти е неутрален или когато съзнанието ти е концентрирано в други неща.

Разликата между това да бъдеш интуитивна и обикновена параноичка е тънка. Интуицията е основна тактика за оцеляване, която е програмирана във всички. Но когато някоя форма на страх започне да надделява, интуицията не може да бъде толкова сигурна, колкото преди.

Параноята не е интуиция. Тя идва когато хората поробват умовете си до нива на въображаемост. Интуицията е наблюдател, в който няма чувства. В момента, в който емоция като страха те завладее, отговорът,който усещаш, не е интуиция.
Но хората, които не вярват на инстинктите си достатъчно, често погрешно определят интуицията си като страх или желание. Тя е различна от пожелаването или от надеждата нещо да се случи. Параноята е свързана с чувства и включва състояние на перманентно задаване на въпроси, но интуицията съществува, за да ти помага с отговорите, не с въпросите.
Пожелателното мислене идва от несигурност, което означава, че можеш да кажеш на интуицията си "довиждане".Трябва да разкараш целия товар на несигурността за да усетиш чистата сила на интуицията.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety