Представена публикация

Вечни съвети за красота

Всички искаме да изглеждаме добре, затова полагаме усилия, за да поддържаме хубав външен вид. Посещаваме фризьори, козметици, маникюристи и даваме купища пари за разкрасителни процедури и продукти. Има обаче няколко съвета, които са универсални и нямат срок на годност.
Прекрасна коса
1. Решете косата си от корените към краищата всяка вечер. Това разпространява естествените масла по целия косъм и придава на косата здравословен блясък.
2. Винаги изплаквайте добре балсама (който трябва да нанасяте по краищата на косата) със студена вода, за да "запечатате" външния слой, кутикулът, и да придадете блясък.
3. Избягвайте накъсването - използвайте само гребен с широки зъби, особено когато косата е суха.
4. Ако боядисвате косата си, потърсете шампоани и балсами без съдържание на сулфат. Сулфатите могат да раздразнят кожата на главата, да премахнат ценни естествени масла от косата и да я изсушат.
5. В студеното време по-често носим шапки, които обаче сплескват косата ни. При такъв проблем се наведете, разклатете косата си няколко пъти. След това я разрешете с пръсти, за да придадете обем. За да е още по-бухнала, напръскайте четка от естествен косъм с лак за коса, наведете се и разрешете нежно.
Красиви вежди
1. Омекотете кожата преди да започнете да скубете веждите с памучен тампон, леко напоен в топла вода или крем.
2. Скубете в посоката, в която расте косъмът.
3. Никога не подчертавайте с молив целите вежди. Вместо това, само попълнете по-рехавите участъци.
4. Най-важно е вътрешната част на веждите да стига дотам, откъдето продължението им би тръгнало надолу при прокарване на мислена линия към носа. Ако ги оскубете твърде много откъм основата на носа, хармоничното излъчване се нарушава и те изглеждат по-равни и неизразителни.
5. За непокорните вежди - напръскайте малко лак за коса върху стара четка за зъби, след което срешете веждите нагоре и навън.
Блестящи очи
1. Отнасяйте се внимателно към зоната около очите. Това е най-нежната част от лицето ви. Почиствайте грижовно, никога не търкайте.
2. За да намалите подпухналостта на очите, ги напръсквайте със студена вода или сложете студени компреси (кубчета лед в кърпа) в продължение на 15 секунди. Повторете няколко пъти.
3. Сенките за очи ще се задържат по-дълго време върху лицето ви, ако намажете първо клепачите с овлажнител или основа за грим.
4. Никога не слагайте спирала на долните мигли, тъй като тя хвърля сянка върху областта под очите, правейки мястото да изглежда по-тъмно.
5. Отворете си очите - нанесете леки сенки за очи (като слонова кост или злато) точно над линията на миглите и по вътрешните ъгли на очите.
Хубаво лице
1. Не пипайте лицето си ненужно, тъй като може да го замърсите със собствените си пръсти.
2. Нанасяйте крема за лице или продукта за почистване чрез леко натискане нагоре, никога надолу.
3. Използвайте фон дю тен, а не коректор (който е по-светъл от цвета на кожата), за да покриете зачервяване или петна.
4. Никога не изстисквайте пъпка. Така може да увредите кожата и да ви остане белег.
5. Освежете грима, като попиете с памучен тампон по-мазните области на лицето - челото, носа, брадичката. След това нанесете тънък слой пудра с четка.
Възхитителни устни
1. При наличие на напукани устни, тялото ви дава и сигнал, че не поемате достатъчно витамини и особено тези от групата на витамин Е. Увеличете приема на ядки и пийте витаминни комплекси, за да нормализирате нивото на витамини в организма.
2. Сочни и плътни устни. За да постигнете този ефект е достатъчно само да нанесете гланц в центъра на устните, и то най-вече на долната устна, но в никакъв случай по целите устни, защото ще се загуби ефектът от оптическата измама, която създават бляскавите частици на гланца, правещ устните ни така желани...
3. Винаги използвайте балсам или крем с UV-защита.
4. Медът е чудесен естествен овлажнител. При сухи устни, втрийте малко мед в устните си и неприятното усещане ще изчезне.
5. Усмихвайте се, когато си слагате червило - това е най-добрият начин да си осигурите пълно покритие, включително и в ъглите.
Блестяща кожа
1. Най-подходящото време да нанесете крем или лосион за тяло е веднага след баня, когато кожата е все още влажна.
2. Красивата кожа започва отвътре. Затова включете много зеленчуци, плодове и вода в ежедневното си меню.
3. През зимата затоплете лосиона за тяло в микровълнова печка за 5 секунди, за да успокоите сухата кожа.
4. Ексфолирайте с пилинг за тялото веднъж седмично, за да премахнете мъртвите клетки, които правят кожата да изглежда груба. Когато кожата е прясно ексфолирана, лосионите и маслата се усвояват по-добре.
5. Парфюмът ви ще се задържи по-дълго време, ако леко втриете вазелин върху точките, преди да напръскане с аромата. Парфюмите се изпаряват по-бързо от суха кожа.
Гладки крака
1. Подобрете цирлулацията в краката си и намалете риска на разширени вени, като поставяте краката си нависоко, когато почивате.
2. Обръснете се, след като сте взели душ. Парата омекотява косъмчетата.
3. Не използвайте кремове, които съдържат тежки аромати или алфа хидрокси киселини, върху прясно обръснати крака. Те ще щипят и ще предизвикат обрив.
4. При слагане на автобронзант, не забравяйте задната част на коленете си, които често са пропускани.
5. Използвате кола маска? Опънете добре кожата, преди да намажете, за да направите по-лесно издърпването на лентата, което трябва да е в посока срещу косъма. Премахнете остатъците от колата с памучен тампон, натопен в бебешко олио.
Прекрасни ръце
 
1. Пилете ноктите си в една посока, никога напред-назад.
2. Овлажнявайте ръцете си редовно. Използвайте крем, кокосово масло или масло от ший поне няколко пъти дневно и винаги преди излизане.
3. Не използвайте лакочистител по-често от веднъж седмично. Когато купувате лакочистител, избягвайте тези с ацетон, защото изсушава ноктите.
4. При чупливи нокти е необходимо често да ги подхранвате. Вместо да си купувате различни балсами от аптеката си направете такъв у дома. Необходимо е да смесите равни количества зехтин и лимонов сок. Зехтинът ще подхрани ноктите и ще омекоти кожичките около тях. Лимонът пък има свойството да избелва ноктите. За да имате максимален ефект можете да си сложите памучни ръкавици и с тях да престоите през нощта.
5. Дръжте ноктите си къси, в квадратна или леко заоблена форма. Режете ги 15 минути след къпане, а след това нанасяйте хидратиращ крем.
Щастливи крачета
 
1. За да премахнете сухотата, масажирайте петите с лосиони с ланолин. Използвайте също така най-обикновен вазелин от аптеката.
2. Преди да използвате пемза или пила, за да премахнете мазолите и мъртвата кожа, накиснете крака си в топла вода за около 5 минути. След това намажете с крем за крака.
3. Използвайте пресен ананас или кора от киви, които съдържат бромелаин, за да ексфолирате стъпалата. Разтрийте ги с месестата част в продължение на 5 минути, след това изплакнете, подсушете и овлажнете.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety