Представена публикация

Женски речник – какво казваме, а какво мислим?

Би било съвсем правдоподобно, ако в тълковния речник срещу думата „противоречие“ стои обяснението: „сблъсъкът между женските думи и женските мисли“. Жените почти никога не казват това, което мислят. А после се сърдят, че мъжете не ги разбират. Съмнително е дори дали самите жени разбират себе си.
Женски речник – какво казваме, а какво мислим
Женски речник – какво казваме, а какво мислим
Колко често ви се е случвало да кажете на половинката си  „Махни се, остави ме!“, дърпайки се и врътвайки очи в опит да побегнете, а имайки предвид точно обратното – огромното желанието той да ви стисне силно в обятията си и никога да не ви пусне?! Малко обаче са мъжете с ясновидски способности, а жените очакват точно такива, което е причината за не един спор и сърдене с дни. А само, ако мъжете разполагаха с женски речник, всичко щеше да е песен. Но уви, такъв все още не е създаден, а и би било трудно начинание, предвид, че жените са истински хамелеони, постоянно променящи желанията и очакванията си от мъжете. 
Какво казват жените, а какво си мислят?
Женски речник – какво казваме, а какво мислимОткъде да започнем... „Мразя те!“ често означава противоположното „Обичам те!“, а тези две думички пък не винаги съдържат в себе си искрена любов, а просто замаскират други емоции (привързаност, приятелство, удобство). А случвало ли ви се е да се разплачете и да кажете „Всичко е наред, просто изпускам напрежението!“ Пълна лъжа, на която никой мъж не трябва да се връзва. И, ако мъжът познава добре половинката си, следва просто да я прегърне, без да задава един тон въпроси, търсейки причината за океана от сълзи, който подмокря блузата му, а просто може шеговито да подхвърли „Е, кого трябва да набия... може би себе си?!“
Когато пък жена каже, че„Това не е важно!“, то това е най-важното в целия й свят в момента. А „Добре!“ или „Хубаво!“въобще не се използват с буквалното им значение, когато са изречени по време на спор, а са просто начин жената да накара мъжа да млъкне (а за него това е сигнал да приеме нейната гледна точка, защото тя няма да се откаже от нея). А, ако тя отговори с „Нищо?“ на неговия въпрос „Как си? Какво става?“, това трябва да е ясен сигнал за мъжа, че трябва да си плюе на петите и да се окопира някъде на сигурно, защото това е затишие пред голяма буря.
И понеже мъжете са като децата и постоянно имат налудничави мераци, жените са тези, които трябва да ги укротяват. Но след цялото това „Може ли?“ и „Какво ще кажеш?“ следва троснато „Добре! ОК съм!“, което мъжете приемат като ярка зелена светлина, а всъщност жените имат предвид „В никакъв случай!“ Ако пък жената прониже мъжа с леден поглед и ехидна усмивка, то тя иска да каже „Само през трупа ми!“ Но като че ли това последното и мъжете го схващат.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety