Представена публикация

13 храни за перфектна кожа


1. Черен шоколад

– вкусното лакомство съдържа флавоноиди, които, по-просто казано, означават гладка кожа и допълнителна защита от слънцето. Кой не би заложил на любимия Lindt?

2. Киви

– наподобяващият картофче плод намалява бръчките, бори се с тъмните кръгове под очите и съдържа фенолни съединения, които се борят с възпаленията на кожата

3. Къпини

– тези сладки тъмносини красавици помагат на тялото ти да произвежда повече колаген, така че една шепа от тях на ден ще е напълно достатъчна да поддържаш гладка и еластична кожа.

4. Авокадо

– този плод пази нивото на холестерола в ниски граници, а кръвното налягане – стабилно. Високото съдържание на витамини C и E го правят кожата сияйна и мека.

5. Аспержи

– включвай аспержи към вечерята си един път седмично и ще се оттървеш от чувството за сухота и изнемощялост на кожата си. Възпаленията и лющенето ще изчезнат, тъй като витамините в „кралския зеленчук” задържат влагата в кожата. Това градинско растение е преоткрито в Европа през  18 век от Луи XIV  и до днес впечатлява ценителите на изтънчения вкус.  То принадлежие към семейство Лилии и е предпочитано от много известни готвачи заради сочния си вкус и крехка текстура.

6. Овесени ядки

– заложете на мюсли, което е богато на зърнени култури, защото те са пълни с витамин B. Можеш да направиш и пилинг на лицето си с овесени ядки и топла вода: нанасяш с леки движения, изчакваш 10 минути и изплакваш.

7. Яйца

– те са незаменим източник на албумин (или яйчен белтък), който стартира тристранна атака срещу кожните заболявания. Протеините в тях стягат порите, намаляват подпухналите очи и успокояват раздразненията.

8. Тиквени семки

– любими още от детството ни, те са богати на цинк, който възстановява уморената и увредената кожа. Просто включете една шепа в ежедневната си диета или заменете пуканките пред телевизора с тях.

9. Просо

– въглехидратите в него са жизненоважни, ако искаш да имаш здрава, румена и нежна кожа. То е храна, която доставя в организма минералите магнезий, калий, фосфор и манган, и регенерира телесните тъкани.

10. Ягоди

– те съдържат елагова киселина, която е изключителен антиоксидант и предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Консумацията им забавя процеса на стареене на тъканите и помагат за по-доброто функциониране на сърцето.

11. Бразилски орех

– той е богат на минерала селен, който е ключов елемент при борбата с акнето, зачервяванията и другите кожни инфекции.  Той подобрява еластичността на кожата и засилва изграждането на естествен колаген.

12. Кресон (наричан още поточарка)

– дори да не ти звучи апетитно, той помага при лечението на екземи и обриви, благодарение на огромното количество витамин C, което съдържа. По своята същност кресонът е билка, но някои специалисти го квалифицират и като листен зеленчук, тъй като в Южна Европа и Средния Изток е широко използван като съставка за разнообразни салати. Растението е богато на много химични вещества, сред които лутеин и флавоноиди, и още от древни времена се използва за изчистване на лицето от пъпки и петна. Днес е ефикасно средство за премахване на лунички и помага при отслабване, тъй като забързва метаболизма.

13. Мазните риби

– сьомга, скумрия, риба тон - те са от ключово значение за хидратираната и свежа кожа, благодарение на омега 3 мастните киселини, които човешкото тяло не произвежда. Те са здравословни мазнини, които помагат за предотвратяването на широк спектър от здравословни проблеми и зареждат тялото с енергия.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety