Представена публикация

Изчезналият самолет е паднал в Индийския океан



Изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии е паднал в южната част наИндийския океан, съобщи премиерът на страната Наджиб Разак.
Авиокомпанията е уведомила близките, че никой от 239-те пътници на борда не е оцелял. Текстът на SMS-а до семействата на жертвите гласи, че "без никакво разумно съмнение" може да се приеме, че самолетът е загубен и няма оцелели.
"С дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според новите данни полетMH370 е завършил в южната част наИндийския океан", заяви малайзийският премиер на пресконференция, като се позова на нова информация от сателитни снимки.
Полет MH370 изчезна след излитането си на 8 март.
Съобщението на Наджиб Разак дойде в петия ден от международното издирване в южната част на Индийския океан. Въз основа на нови анализи на британската Агенция за разследване на въздушни инциденти и компанията Инмарсат, която предоставя данни от сателити, "заключихме, че MH370 е летял в южния коридор и че последната му позиция е била насред Индийския океан, западно от Пърт", съобщи премиерът на Малайзия.
"Това е отдалечено място, далеч от всякакви възможни места за кацане. Поради това с дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според тези нови данни полетMH370 е завършил в южната част на Индийския океан", допълни той.
Разак призова медиите да уважават личния живот на семействата на пътниците и на екипажа и допълни, че очакването на информация е било съкрушително, а последните новини са още по-тежки.
Откритието идва в деня, в който австралийските власти съобщиха, че техен самолет е забелязал два обекта в южната част на Индийския океан.
По-рано днес китайският самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия Боинг777 на Малайзийските авиолинии, съобщи, че е забелязал обекти, оценени като интригуващи в южната част на Индийския океан.
Страните, участващи със свои съдове в издирванията, концентрираха операцията около мястото, на което от спътници бяха засечени плаващи отломки на около 2500 км отАвстралия.
Координатите на мястото, над което е прелетял самолетът са 95, 1113 градуса източна дължина и 42,5453 южна ширина, съобщи АФП.
Като причина за изчезването на машината се изтъкваха най-различни хипотези - от отвличане и отчаян акт на един от пилотите, до събитие, довело до невъзможност за контролиране на самолета. Появиха се и най-невероятни хипотези като тези, чеизчезналият Боинг е бил отвлечен от извънземни или е погълнат от черна дупка.
Проверките на миналото на 227-те пътници от властите на съответните им страни не даде никакъв резултат въпреки първоначалните допускания, свързани с присъствието на борда на самолета на двама иранци, пътуващи с откраднати европейски паспорти. След това разследването се съсредоточи върху пилотите. От дома на главния пилот беше иззет симулатор на полета, от който според разследващите органи били изтрити данни.
В издирването на самолета участваха 25 държави.
След като самолетът е напуснал маршрута си за Пекин в първите часове на 8 март, той се е снижил до 3,6 км над морското равнище, съобщи телевизията като се позова на източник, запознат с хода на разследването, съобщи телевизия CNN, цитирана от bTV.
Това са последните изводи от проучванията и съпоставянето на данните от военните радари, които са продължили да следят самолета след като спира работа предавателя на данни на борда, докато се намира над Южнокитайско море. Според CNN това може да означава, че на борда е станало извънредно произшествие, което е принудило екипажа да предприеме съответните мерки.
Експертите, запитани от телевизията, отбелязват, че тези данни "изменят същността на играта". Според Мери Скиаво, която е бивш инспектор в министерството на транспорта наСАЩ, обичайна практика е в случай на нужда пилотите да предприемат рязко намаляване на височината на полета в случай на бърза декомпресия, пожар или взрив. Именно в този случай е необходимо да се снижат, да обърнат и да се опитат да стигнат до летище, където могат да помогнат на изпаднал в беда съд, каза Киаво.
Височина 3,6 километра позволява да се възстанови сравнително нормален полет при разхерметизация. И по-рано имаше съобщения за рязка промяна на височината, но се даваха други противоречиви данни, съобщава РИА"Новости".

Изчезналият самолет е паднал в Индийския океан
© БГНЕС  

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety