Представена публикация

Мъжете се влюбват по-често през пролетта

Ново изследване разкри връзката между нашите чувства, хормоните в кръвта и сезонът.
Мъжете се влюбват по-често през пролетта
Мъжете се влюбват по-често през пролетта
През зимата активността на организма намалява, а през пролетта започва да се "събужда" за света. Според специалистите хормоните в кръвта зависят от слънчевата светлина.
През зимата дните са по-къси, а светлината по-малко, което намалява хормоните в организма. Ето защо сме предразположени към депресия, апатия и сънливост. Когато дойде пролетта, дневна светлина се увеличава, а с нея и все по-голям брой хормони в организма. Сред тях са полови хормони, както и "хормонът на щастието" - серотонин. Когато нивата на този хормон са достатъчни, човек започва да се чувства щастлив и се радва на живота.
Жените от своя страна се чувстват по-уверени и привлекателни, когато е топло. Учените провели експеримент и установили, че жените са по-склонни да оставят своите телефони на хубаво време.
Резултатите показват, че в слънчеви дни 20% от момичетата са склонни да оставят телефона си на непознат на улицата, за разлика от 14% през зимата.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety