Представена публикация

Вижте, какво може да прави британски принц на софийските гробища

Принц Едуард, херцог на Кент е на посещение у нас по покана на държавния глава


Негово Кралско Височество принц Едуард, херцог на Кент отбеляза 100-годишнината от началото на Първата световна война на церемония в Британските военни гробища в Софийския централен гробищен парк.
Вишочайшият гост е у нас по покана на президента Росен Плевнелиев, с когото заедно участваха във възпоменателното събитие в памет на загиналите в Първата световна война.
"Отдавайки заедно почит към всички загинали ние отправяме поглед към нашето общо бъдеще. Бъдеще, за чието съграждане нашите воини заплатиха най-високата цена", заяви по време на церемонията принц Едуард.
Херцогът на Кент подчерта, че независимо, че почиват далеч от дома, тленните останки на британските воини са в британско гробище и болката за тяхната загуба в Обединеното кралство се споделя от хората в цял свят и върху това се гради помирението.
Президентът Росен Плевнелиев обяви, че споменът за жестокостите на войната е общ дълг, който трябва да бъде съхранен през поколенията в името на един по-добър свят, изграден на основата на единството и разбирателството.
 Поглеждайки назад към пепелта и руините на Първата световна война виждаме дългия път, който човечеството извървя през последните 100 години, подчерта в изказването си държавният глава.Според президента  горчивите спомени от две последователни световни войни задължават всички нас да градим една нова Европа, основана на човешката свобода, солидарността и просперитета за следващите поколения.
"Тишината и смирението на това свято място ни напомнят, че в скръбта и пред смъртта всички сме равни. Нека повярваме в помирението на нациите и в непреходното желание на човечеството за справедливост и мирно развитие", заяви президентът.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety