Представена публикация

В Египет откриха некропол с 50 мумии

Голям некропол с около 50 мумии беше открит в Долината на царете в Египет близо до храмовия град Луксор.

"В огромния некропол има останки на мумии, които биха могли да са членове на царското семейство, по-специално на царете Тутмос III и Тутмос IV от 18-та династия, управлявала от 1550 до 1292 г. пр. н.е.", съобщиха от египетското Министерство на антиките.Археолози, сред които има и експерти от Университета в Базел в Швейцария, откриха дървени саркофази, смъртни маски и съдове канопи, използвани за съхранение на отстранените при балсамирането органи. Сред мумиите има и на новородени. Чрез надписите по канопите са идентифицирани повече от 30 от мъртвите по име, сред които има и неизвестни преди принцеси, каза министърът на антиките Мохамед Ибрахим.
Гробницата, подобно на други такива места, е разграбена в древни времена. Намира се в крайната северозападна част на Долината на царете, където е и гробницата на Тутанкамон, известен като цар Тут./АФП/

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety