Представена публикация

Любовта, роднините и ревността

Той, тя и роднините са трите страни в поредния Бермудски триъгълник в любовта, в чийто център е ревността.
Когато говорим за трета страна в една връзка, обикновено става въпрос за любовник, бивш, съсед, колега или просто приятел, който си пада флиртаджия. Основателна или не все пак в такива моменти ревността се приема за съвсем естествено чувство. Но как да постъпите в една по-необичайна ситуация – когато в причина за рвност се превръщат роднините?
Би било истинска идилия, ако родителите можеха винаги да приемат като свои деца избраниците на децата си, а те от своя страна да приемат чуждите родители за свои. Но това прилича повече на сюжет от приказка, а не реалността, в която партнорът ви ревнува от собствените ви роднини, а те ви ревнуват от любовта на живота ви. А като за капак може да добавим и малко ревност от страна на неговите роднини, които смятат, че се опитвате да им откраднете най-съкровеното. Истинси кишмар!
Дори и да не е толкова заплетена ситуацията и ревнивецът да е само един, а именно този, с когото искате да изживеете живота си, имате сериозен проблем. Не е нормално всеки път, в който решите да отидете на гости при роднините си, на него да му хрумват куп неотложни задачи, които трябва да свършите двамата. Или когато е заедно с вас на гости на роднините ви, като никога да не спре да приказва, възпрепятсвайки разговорите ви с близките ви хора, да се нацупи в съседната стая, разчитайки, че така ще ви накара да изберете между него и роднините си, или да се опитва всячески да привлече вниманието ви към себе си, дори това да означава да се прави на клоун. И после ходете обяснявайте на близките си, че той всъщност не е такъв и това не е обичайното му държание.
Какво тогава го провокира да ви ревнува от роднините? Точно тези хора, които биха били най-малката заплаха за връзката ви.
Може би е въпрос на неувереност и страх, че пред тях не е достатъчно достоен за вас. Ако пък първата среща с тях не е минала гладко и са си разменили няколко хапливи фрази, партньорът ви може да го играе обиден или просто да не храни добри чувства към роднините ви.
Нищо чудно да ви ревнува от роднините ви, ако често избирате тях пред него, що се отнася до взимането на решения, пътувания, почивки, с кого да бъдете на големи празници като Коледа, например. Ако връзката ви е сериозна, дотолкова доколкото двамата сте вече почти семейство, той ще очаква да бъде приоритет за вас пред родителите, като това не означава, че целта му е да се съревновава с тях и да ги измести от живота ви.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety