Представена публикация

Сблъсъкът между Андромеда и нашата галактика

Кариес засяга 12% от три-годишните,доказва проучване

Повече от един на всеки десет три-годишните имат кариес, първото изследване на възрастова група показва. 


Изследователи на общественото здраве Англия проверяват зъбите на близо 54 000 деца в детски ясли, детски центрове и за игра.

Те открили, 12% от децата е имало доказателства за кариес. Тези младежи са имали средно по три зъба, които са загнили, липсват или са запълнени.

Големи вариации са открити от място на място в проучването.

В една област - Лестър - 34% от децата имали кариес, докато в други е само 2%.

Изследователите също така заявиха, че някои деца са имали определен вид на разложение, известен като началото на кариес в детска възраст.

Това се отразява на горните предни зъби и се разпространява бързо в други зъби. Тя е свързана с консумацията на подсладени напитки в бебешки бутилки или отпивайки чаши.

РНЕ каза, че родителите трябва да дават на децата си сладки храни и напитки в по-малки количества и по-рядко. Той също така ги призова да не се добавя захар до отбиването храни или напитки.

Родителите и грижещите се за тях също трябва да започнат да миете детските зъби, веднага след като се появи на първия зъб и контролират тяхната четка, докато те на възраст от седем или осем, каза РНЕ.

Предишни изследвания от организацията, е показал, че на възраст от пет, едно на всеки четири деца има кариес.

Обезболяващи 


Сандра Уайт, директор на стоматологична общественото здраве в РНЕ, заяви, че макар е имало "значителни подобрения" в оралното здраве през годините, констатациите бяха тревожни.

"Кариес е напълно предотвратимо заболяване, което може да бъде много болезнено и дори да доведе до детето като зъби отстраняват под обща упойка, което е стресиращо за деца, така и за родителите."

Д-р Кристофър Алън, на британската стоматологична асоциация, заяви: "Родителите и грижещите се за тях могат да се чувстват, че даването на напитки подсладените е вкусно, но в действителност тя е по-вероятно да причини болка и страдание, тъй като е основната причина за зъбния кариес при малки деца.

"Никога не е твърде рано да се вземе вашето дете на зъболекар - в идеалния случай не по-късно от 18 месеца -. Защото зъболекарите могат да се идентифицират и лечение на зъбния кариес в най-ранен етап и съветват родителите на миене на зъбите и превенция"

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety