Представена публикация

Есенно равноденствие - 23 септември

Астрономическата есен ще настъпи в 5.29 минути на 23 септември. Очаква се есента да настъпи с рязко застудяване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.


През нощта срещу вторник през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се засили, като на места, най-вече в Северна България, ще достигне 15 м/сек.
На места се очакват валежи. Минималните температурите ще са между 10 и 15 градуса, в София – около 12 градуса.
 Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в най-южните райони – до 20 градуса.
В Източна България се очакват превалявания, на места значителни. Кратки превалявания се очакват и в останалата част от страната, като следобед валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва.
Вятърът ще се усили и на места ще бъде силен до бурен, с пориви до 25 м/сек.
По Черноморието ще е облачно и на места ще превали, но към края на деня валежите ще спират.
Вятърът ще е от северозапад и ще достигне до 20 м/сек. Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса, а температурата на морската вода – 21-22 градуса.
В планините в Западна България и в Стара планина ще превали сняг на височина над 1800 м. Температура на 1200 м.н.в около 9-10°, на 2000 м.н.в около 3°.
В сряда облачността навсякъде ще намалее и времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е все още умерен, в Дунавската равнина и източните райони до силен, до вечерта ще отслабне. Дневните температури ще са с един-два градуса по-високи.
В четвъртък сутринта ще бъде хладно и предимно слънчево. През деня ще се затопли. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, отначало висока и средна. Привечер и през нощта срещу петък в северозападните райони ще превали.
В петък със слаб до умерен северозападен вятър ще проникне по-студен въздух. Ще има значителна облачност, от запад на изток ще превали.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety