Представена публикация

Сутрешното кафе ни прави по-щастливи

Кафето е втората най-разпространена напитка в света /след водата/, чийто аромат и вкусови качества владеят голяма част от човечеството. То действа тонизиращо, а много от нас дори не могат да си представят започването на деня без обичайната чаша кафе.

Сега се оказа, че освен всички други негови качества, кофеинът сутрин прави хората по-щастливи.

До този извод достигнаха немски учени от Рурския университет. Те проведоха експеримент с около 70 доброволци, поканени да посочат положителни фрази и думи от всички думи, появяващи се на екран пред тях. 30 минути преди изпитанието половината от участващите изпили по 2 чаши кафе. Изследователите открили, че хората, които са изпили своето сутрешно кафе са около 7% по-точни в избора на думи, които имат положително значение.

Освен това, учените допълват, че кофеинът обостря реакциите и ги забързва. Изводът е, че чаша кафе сутрин ни прави по-бързо мислещи, по-адекватни и най-важното – по-щастливи.

Жените, които пият 2-3 чаши кафе дневно, са много по-малко застрашени от депресия. Кафето дава енергия, от която всеки в лошо настроение може да се възползва. Психолози ни съветват докато пием сутрешната си чаша кафе да отделим няколко минути за положителни мисли.

Още с първото си кафе трябва да се постараем да начертаем план за своя ден, да помислим с любов за близките си и да излезем ободрени и положително настроени. Ключът е във всеки един от нас, а кафето е един силен инструмент в борбата срещу заобикалящия ни стрес.

Все пак трябва да ви напомним, че както с всички други удоволствия, така и с кофеина не бива да се прекалява. До три чаши на ден се смята за полезно, но по-голямо количество кафе може да причини проблеми.

Изследователите заключават, че кофеинът стимулира центровете на мозъка, които отговарят за положителните емоции. Изводът е - не забравяйте своята чаша сутрешно, ароматно кафе, за да бъдете по-щастливи!

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety