Представена публикация

24 декември - Бъдни вечер


Съобщението на ангелът

В шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога да е девствена в град Назарет в Галилея. Тя е сгодена за мъж на име Йосиф, домът на Давид, и името на девицата бе Мария. Ангелът дойде и й каза: "Радвай се, вие сте помилвани Господ е с вас.". Но тя много се смути от думите му и се зачуди какво може да означава това за поздрав. И ангелът й каза: "Не бой се, Мария сте придобила Божието благоволение Ето, ти ще заченеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус Той ще бъде велик и нарече Син на Всевишния; ... И Господ Бог ще му даде престола на баща му Давид Той ще царува над Якововия дом до века; .. царството му никога няма да свърши "Мария рече на ангела:" Как ще бъде направено това Никой не ме е докоснал ". Ангелът отговори: "Святият Дух ще дойде върху вас, и на Всевишния ще те осени Затова се роди, ще се нарекат свети, Божият Син И, ето, твоята сродница Елисавета в старините си, трябва също така да има син Мъжът й... казал е безплодна, тя е вече в шестия месец Защото за Бога няма нищо невъзможно "Мария каза:".... Ето Господната слугиня Може ли да се направи, за да ми бъде според както си казал "И ангелът си отиде от нея.


Мери и Елизабет



По времето, Мери забърза към града в планинската страна на Юда и влезе в къщата на Захария и поздрави Елисавета. Когато чу Елисавета поздрав Мария, бебето заигра в утробата й, а тя се изпълниха със Светия Дух, и извика със силен глас: "Благословен си ти между жените, и благословен е плодът на твоята утроба Но защо се случва с мен, че майката на моя Господ ? дойдеш при мен Защото, ето, щом стигна гласът на твоя поздрав достигна ушите ми, младенецът заигра в мен с радост и благословен е тя, че е повярвала.. защото Господ е казал, трябва да се сбъдне ".


Раждането на Исус



С раждането на Исус Христос го е направил така: майка му Мария беше сгодена за Йосиф, преди да бяха заедно, се оказа, че тя е била бременна от Святия Дух. Йосиф, съпругът й, беше добър и праведен. Той не дърпайте безчестие върху нея, и затова той решил тайно да се разведе с нея. Но, когато се сети за това, ето, там се ангел от Господа му в сън и каза: "Йосифе, сине Давидов, не се страхувайте да предприемете, за да жена си Мария, за детето в нея е чрез Свят Дух. Тя ще роди син, Когото ще наречеш Исус, защото Той ще спаси народа Си от греховете им. " Всичко това е направено, че да се сбъдне, които Господ беше казал чрез пророка: Ето, девицата ще зачене и ще роди син, и ще Му нарекат името Емануил, което значи е, Бог с нас. Когато Йосиф се събуди от сън, стори както ангелът Господен беше заповядал, и взе жена си на себе си. Но той не я познавам, докато тя е родила син. И нарече го Исус.

В същия район, заселиха някои пастири, които лежаха там и наблюдаваха стадото си през нощта. Тогава ангелът Господен пред тях и Господната слава ги осия; и те се уплашиха. Но ангелът му каза: "Не бой се, защото, ето, аз ви благовестявам голяма радост за всички хора, защото днес Спасител е бил роден, за да сте в града на Давид, и той е Христос Господ И това е знак..: Ye намерите Младенец повит и лежащ в ясли. " И внезапно заедно с ангела се намери множество небесно войнство, което хвалеше Бога:
"Слава на Бога във висините
и на земята мир,
на хората от доброто си удоволствие. "
Когато ангелите е възнесъл на небето, овчарите си рекоха един на друг: "Нека сега да отиде във Витлеем, и нека видим това, което се е случило, което Господ ни изяви." Те побърза да излезе и намериха Мария и Йосиф, и Младенеца, лежащ в ясли. И като го видял, те казаха какво им се е говорило за това детенце. Всички, които го чуха чудех какво им казват овчарите. А Мария спазваше всички тия думи и размишляваше за тях в сърцето си. И овчарите се върнаха, славещи и хвалещи Бога за всичко, което е чул и видял, точно както им е било разказано.

Мъдреците


Когато се роди Исус във Витлеем Юдейски в дните на цар Ирод, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим и попита: "Къде е роден Юдейският цар? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним." Когато цар Ирод чу това, той се смути, и цял Ерусалим с него. И той събра всички главни свещеници и книжници на хората и да ги попита, където Христос трябва да се роди. Те казаха, "Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка:. Можете Витлеем, земя на Юда, не са най-малък между Юдовите първенци, защото от теб ще произлезе Вожд, който ще пасе Моя народ Израил"
Тогава Ирод тайно повика мъдреците и ги попита, когато звездата се е явил. След като ги изпрати във Витлеем и каза: "Идете, внимателно за детето, и когато Го намерите, известете ми, така че аз също може да дойде и да му се поклоним." Те слушаха царя и си отиде. И ето, звездата, която бяха видели отида сега вървеше пред тях, докато не спря над мястото, където детето. Като видяха звездата, те голяма радост. И те влязоха в къщата, видяха детето с майка му Мария. Тогава паднаха и тя се поклониха, и те взеха техните съкровища и даде дарове на бебето: злато, тамян и смирна. И тогава те в съня е бил предупреден да връщат при Ирод, те взеха различен път у дома в страната си.


Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety