Представена публикация

Хиляди излязоха на шествия в памет на жертвите на атаката в Париж

В Париж и много градове на Франция се проведоха манифестации на солидарност след нападението на редакцията на седмичното издание "Шарли ебдо", при което бяха убити 12 души.
В Тулуза и Лион на централните площади своя глас за свободата на словото и в знак на солидарност издигнаха по над 10 000 души.

В Париж по данни на полицията на "Площада на републиката" са се събрали най-малко 35 000 души, а според други източници - 50 000.

Над 100 000 души се включиха в демонстрациите в цялата страна, издигайки плакати "Аз съм Шарли" в знак на солидарност с журналистите на "Шарли ебдо".

Някои развяваха знамена с надпис "Свободата на пресата няма цена" и "Шарб загина свободен", с което се има предвид убития редактор на изданието Стефан Шарбоние.

Бившият директор на "Шарли ебдо" Филип Вал реагира на кървавия атентат, при който загинаха негови колеги, като каза, че неговата страна вече няма да е същата. Той защити правото на свобода на словото и смеха като абсолютно оръжие. "Това е оръжието на демокрацията", каза той.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety