Представена публикация

3 неща, които да запомниш от Вълка от Уолстрийт

Джордан Белфърт е първообразът на "Вълка от Уолстрийт".



Макар България по принцип да е дестинация предимно за пенсионирани рокаджии и опърпани поп-певци, и затова пристигането на Джордан Белфърд в рамките на световното му турне е приятно изключение, а лекцията му беше истинско събитие, на което залата беше препълнена с топ-професионалисти, жадни да разберат тайната на успеха му.

Животът на оригиналния „Вълк от Уолстрийт“ е направо като филм, в какъвто и се превръща – а историята продължава и след холивудската премиера. През 90-те години той изгражда компания, която печели по 50 милиона щатски долара на година, стартира от нулата над 30 компании за милиони долари и става герой на един от най-зрелищните и широко отразени провали.

Всичко това става основа на автобиографията му, от която се заинтересува заинтересува Мартин Скорсезе, който избра Лео ди Каприо да стане „Джордан“, Марго Роби да направи големия си световен дебют, а ние гледахме с изумление историята за наркотиците, секса, безумните партита и мощното пилеене на пари. Джордан Белфърд се върна не само по кино екраните, но и в бизнеса като феникс.

3 тайни на успеха
Вярвай в себе си
С други думи „харесвай се“.

Вълка поставя като основа за успеха на всяко начинание позитивното отношение и вярата в себе си. Добави към любовта към себе си любовта към детайла и ще получиш идеалната комбинация - добрата подготовка за всяка среща, преговори или задача ти гарантира голямото предимство пред конкуренцията – винаги!

Промени отношението си към провала
Накрая на филма жив да го ожалиш – с присъда и прецакан живот, Джордън Белфърд можеше да е поредния разказ за „имало едно време на Уолстрийт“.

Но ето че днес той е невероятно успешен, световно известен и безумно скъп консултант по продажби и бизнес развитие (100,000 долара хонорар на ден звучи добре). Причината за този скок обратно в големия бизнес дойде от неговата уста – затова и е толкова ценен. „Когато дойде провал, а такъв неизбежно идва, не се затваряй в саморазрушителни мисли и не прави генерални заключения за теб или живота, а помисли къде си сгрешил, какво си пропуснал в подготовката и така се подготви, че следващия път да си по-близо до целта“.

Определи какво означава „успех“
Отговорът на следващите въпроси ще определят кариерата ти: „Цифрите в извлечението по банковата сметка?“; „Как изглеждаш?“; „Позиция в работа и общество или нещо друго?“.

За Вълка успехът има три компонента, пренебрегването на всеки един от които, обрича на неуспехи и неудовлетвореност.

Първото и най-важно нещо е визията за успеха - какво искаш да постигнеш. Но това не трябва да е някаква смътна и неясна идея, която ти се върти някъде из главата след два коктейла, а трябва да е много ясна и конкретна. Това не са просто целите ти - визията е над това и тя е не само какво искаш, но и защо.

Второто по ред идва как споделяш тази своя визия – вече не са просто нещата, които казваш, а и как ги казваш, как изглеждаш, как се държиш с другите. За да успееш, имаш нужда от подкрепа, която ще дойде само ако другите ти повярват, т.е. трябва да се научиш да убеждаваш, мотивираш и преговаряш. Това не са умения само за бизнеса - всички имаме нужда от това за да сме по-успешни в офиса и във връзките си.

И накрая, изненадващо, идва стратегията - и най-перфектната идея идваща от най-харизматичния човек ще се провали, ако не се осъществява с добра стратегия зад нея. Няма как да направиш добър бизнес с торти, ако не си прецениш добре крачките, нали?!

** Благодарим на организаторите обучението на Джордан Белфърт за оказаното съдействие за подготовката на материала.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety