Представена публикация

7 стъпки към мечтаното тяло за 7 дни



Отслабването е трудна работа и винаги има много въпроси, които да обмислиш, преди да започнеш диета. Но има няколко простички неща, които можеш да направиш и да започнеш да отслабваш още първата седмица.



Пий вода.


Енергийните напитки, натуралните сокове и шейковете са пълни с калории. Водата няма калории, въглехидрати и натрий. Водата е идеалната напитка за отслабване, защото отмива вредните вещества и засилва метаболизма. Ако не искаш да пиеш просто вода, си сложи малко лимон или ментови листа.

Формирай диета!


** Без захар и нишесте.


Тези вещества стимулират отделянето на инсулин - хормонът, който помага за натрупването на мазнини. Когато нивото на инсулина ти падне, тялото започва да гори мазнини, вместо въглехидрати. Ниският инсулин помага на бъбреците да изхвърлят излишният натрий и вода от тялото, а това намалява подуването и задържането на вода. Според специалисти, ако извадиш захарта и нишестето от диетата си, можеш да свалиш и пет килограма за първата седмица.

** Яж протеини, мазнини и зеленчуци.


За всяко от трите хранения, трябва да имаш източници на протеин, мазнини и нисковъглехидратни зеленчуци. Източници на протеин са телешкото, пилешкото, свинското, бекона, сьомгата, пъстървата, морските дарове и яйцата. Подходящи зеленчуци са броколито, спанака, карфиола, зелените салати, краставиците и целината. Най-добрата мазнина за готвене е кокосовото масло, понеже мазнините му създават чувство за ситост и ускоряват метаболизма.

Спортувай 3-4 пъти седмично.


В идеалния случай трябва да спортуваш 3-4 пъти седмично. Кардио упражненията са много подходящи за отслабване, защото ускоряват пулса и гориш калории. Можеш да пробваш спининг, джогинг, плуване, или просто разходки. Друг вариант са упражнение с тежести.

Изпий едно кафе, час преди спорта.


Кафето ти дава енергия и така се упражняваш по-усилено, без дори да се усетиш. Освен това, ускорява метаболизма ти.

Прибави си 30 минути сън.


Недоспиването води до качване на килограми и затлъстяване, затова е важно да се наспиваш добре всяка нощ. Половин час повече сън те освежава и правиш по-мъдър избор на храна. Ще се чувстваш по-малко уморена и няма да имаш извинение да пропуснеш фитнеса. Осем часа сън ускоряват метаболизма и мускулния тонус.

Намали стреса.


Когато си стресирана, нивото на кортизола ти се увеличава, а той води до натрупването на мазнини около талията. Колкото по-стресирана се чувстваш, толкова по-вероятно ще качиш килограми. Повече сън и по-малко стрес държат под контрол желанието да се натъпчеш с някоя вредна храна.

Използвай по-малки чинии.


Може и да ти прозвучи странно, но по-малките чинии ти помагат да сваляш килограми. Проучвания показват, че хората ядат по-малко, когато ползват по-малки чинии. Нормална порция ще изглежда по-голяма в по-малка чиния и ще те кара да мислиш, че ядеш повече, отколкото трябва, а всъщност ще ядеш по-малко.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety