Представена публикация

Изкуството да спестяваш

Ето как да превърнеш спестяването в своя втора природа.




Инвестирай в бъдещето си


Спестяването е като опитите ти да влезеш във форма. Първоначално не е никак забавно, но когато придобиеш определени навици и започнеш да виждаш резултатите, искаш да дадеш още повече от себе си. Най-простичкият начин да спестяваш безболезнено е да го правиш автоматично. Можеш например да отделяш определена сума от заплатата си всеки месец и като традиция да я внасяш в свой собствен спестовен депозит. Когато мислено не разчиташ на тези пари, ще си правиш сметка с бюджета, с който разполагаш.

Прави планове за черни дни


Всяко умно момиче трябва да има свой собствен фонд за спешни случаи - нещо, на което да разчиташ, ако останеш без работа, колата ти се развали или си поканена на 5 сватби в един и същи месец. Опитай се да спестиш пари, с които в случай, че се наложи, можеш да издържиш поне три месеца.

Развилней се


И все пак понякога трябва да се наслаждаваш на парите, заради които се бъхтиш цял месец. Ако никога не си позволяваш да си купуваш нещата, които искаш, ще постигнеш финансовия ефект на йо йо диетите. Просто в един момент ще ти писне и ще прекалиш, като междувременно ще нанесеш непоправими щети на бюджета си. Хубаво е във фонда със спестяванията си да имаш и бюджет за забавления. Тези пари са предназначени за концерти, страхотни обувки, екскурзии или каквото ти душа иска.

Събирай си стотинките


Звучи малко смешно, но всъщност това се оказва най-бързият начин да спестиш пари. Всеки път, когато ти върнат стотинка от 1 лев или 50 стотинки, я слагай в касичка или купа - някъде, където няма да ти е пред очите и няма да се сетиш да я изхарчиш. Сама ще се изненадаш колко бързо това ще ти донесе нов топ или рокля. При това почти без усилия!

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety