Представена публикация

24 грим трика за начинаещи

Неслучайно наричат гримирането изкуство – не е лесно да боравиш с четката, молива, очната линия или спиралата. Особено ако съвсем скоро си се сдобила с първите си продукти за макиаж.

Спирала
1. Първото и основно нещо е да разбереш, че спирала се поставя от корените на миглите (възможно най-близо) към върховете, за да се издължат косъмчетата максимално.

2. Слепването на миглите ще избегнеш, ако след като нанесеш 1 или два пласта спирала, срешеш косъмчетата с чиста четка за зъби или чиста четка от друга спирала. Така ще отстраниш излишното количество туш.

3. След като си приключила, вдигни поглед нагоре и мигни два пъти. Вероятно по горната част на клепача ще се образуват няколко точици от излишния туш, които лесно се отстраняват с едно тръкване на кърпичка или памучно тампонче. А ти си сигурна, че излизаш в перфектен вид и спиралата няма да се размаже случайно около очите ти през деня.

4. Мит е, че трябва да извиваш миглите си на чисти мигли. Можеш да го направиш и след нанасянето на спиралата, стига тушът да е изсъхнал напълно.

5. Поставяй два пласта спирала по следния начин: нанеси първия слой върху едното око. Не чакай да изсъхне, а веднага сложи и втория. Чак след това продължи със следващото око. Така избягваш спластяване на спирала и печелиш перфектно разделени като ветрило мигли.

Очна линия

Да се справиш с изписването й е важна, но сложна и изискваща майсторство стъпка в грим ритуала ти.

6. За да избегнеш размазването на очната линия, увери се, че клепачите ти не са мазни (от други грим продукти или околоочен крем). Внимателно ги изтрий с демакиант, преди да започнеш.

7. За да направиш перфектната линия, дръж очите си отворени. Малко е трудно да свикнеш в началото, но колкото повече опити правиш, толкова по-лесно ще ти бъде.

8. Изписвай линията колкото е възможно по-близо до корените на миглите. Така резултатът ще е най-естествен.

9. Когато желаеш да направиш очите си да изглеждат по-големи, слагай бял молив във вътрешните им ъгли, а във външните продължи с очна линия. Така погледът ти става „отворен“.

10. Очите ти ще изглеждат по-големи и ако вместо течна очна линия се довериш на молив за очи. Освен това, техниката за неговото нанасяне е значително по-лесна от тази на очната линия.

11. Цветът на линията на долните клепачи винаги трябва да е по-светъл от този върху линията на горните.

12. Можеш да очертаеш горната линия на клепачите, без да гримираш и долната. Но ако изпишеш долната, трябва да балансираш и с горната, иначе очите ти ще изглеждат визуално по-малки.

13. Колкото повече порастваш, толкова повече се замисляш да се откажеш от очната линия. Но тя прави очите и цялостното изражение на лицето много красиви. Ако искаш да я направиш по-незабележима, просто се спри на по-мек цвят, например кафяво.

Сенки за очи

Дали ще избереш дръзки или по-неутрални цветове зависи от теб. Важното е да поставиш сенките по правилния начин.

14. Правилната техника за нанасяне на сенки за очи е: базовият цвят (най-светлият) се поставя върху целия клепач и стига чак линията под веждите. После се слага по-тъмния цвят, само върху подвижната част на клепача. Накрая се нанася най-тъмния цвят. Неговто място е във външния ъгъл на клепача.

15. Винаги избирай цвета на сенките според тена на кожата ти. Разликата е значителна.

16. Цветът на очите ти ще изпъкне, ако си слагаш сенки в същия нюанс като този на ирисите ти.

17. Когато се опитваш да създадеш опушен поглед, нанасяй тъмния цвят сенки само върху подвижната и долната част на клепача. Никога не минавай над сгъвката на клепача.

18. В зависимост от формата на клепачите ти (клепнали или по-отворени), различните нюанси сенки за очи се нанасят различно. Имай го предвид, преди да посегнеш към четката.
Общи правила

19. За да премахнеш напластяване на очна линия, молив или сенки от сгъвката на клепача, притисни върху нея тампонче, напоено с демакиант. Няма нужда да изтриваш грима от целия клепач.

20. За да извиеш миглите си по-добре, загрей машинката под топлата струя на сешоара за 3-5 секунди (пипни, за да провериш дали не е прекалено гореща) и използвай по предназначение.

21. Четките, които използваш трябва да са направени от качествени материали. Ако четките, с които си си купила даден грим продукт не ти се струват подходящи, хубаво е да си купиш други.

22. Когато си слагаш ярко червило за устни, остави очите по-неутрални и обратното – при „силен“ поглед, устните трябва да изглеждат естествено.

23. Нанеси съвсем малко светли сенки за очи във вътрешния ъгъл на очите, точно където започват слъзните каналчета. Така бялото на очите ти ще изглежда още по-бяло.

24. Добре оформените с молив или пудра вежди са от решаващо значение за цялостната ти грим визия.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety