Представена публикация

Живот и успех



 Какво е животът, за мен животът е приключение  с няколко лица , а ние правим избора кое лице да изберем.
 Като за начало ще започна с това че много от нас  искат да получат възможности за развитие, изява, някои дори искат да преоткрият себе си , а други просто искат да постигнат нещо, да станат нещо или просто да могат да водят живот без лишения.
Да това е възможно, но човек трябва да има собствена цел, защото без цел човек няма да постигне  нищо.
Покойния нобелов лауреат доктор Алберт Шварц  казал  -  "...Хората просто не мислят ! ...". Живеем в златна епоха , време за което ние  хората сме работили толкова много години  и проблемът ни тук е че  ние приемаме всичко на готово, защото живеем във време с много възможности за всеки.  Наистина има голямо значение как и какво мисли, защото ние хората се превръщаме в това което мислим.
Например ако  вземем 100 човека  само 5% от  тях ще успеят , не защото имат късмет а напротив  защото тези 5% са хората които имат ясна цел в живота и не спират да мислят позитивно за  нея и не се страхуват от нищо защото  мислят че трябва на всяка цена да постигнат това което искат без значение цената която трябва да заплатят.  Защо казвам цената която трябва да заплатят, ми  защото всяко нещо си има цена  (напр. за да станеш адвокат  цената е 7 години право които трябва да изучиш и после 2 години практика , или ако искаш да си богат трябва да пестиш здраво и да работи повече) защо е така, ми ето едни от законите на природата "Каквото посееш, това е жънеш!" или "Каквото повикало, такова се обадило ". Като се махнат тези 5 % от хората  които са успели остават 95% . Интересно е какво се случва с тези проценти ми много е просто от тях 45% са хората без ясна цел които цял живот се надяват че може да им се отвори парашута без да са положили някакви усиля, и остават 50%  хората от които поне 20% нито мислят, нито работят, а живеят от помощи  в мизерни условия и 15% от хората които работят колкото да могат да препитават някак си или по-добре казано живеят на ръба на мизерията и остават 15% хора които мислят негативно и пак не постигат нищо.
Затова аз казвам че ние сами избираме как ще живеем, ако искаме да живеем живот в които ние сме успели или преуспели трябва да имаме ясна цел и да мислим положително за нея и да работим за нейното осъществяване , трябва да имаме постоянство  в начинанието което е нашата крайна цел, не трябва да се страхуваме и да позволяваме на негативните ни мисли да ни разубеждават иначе в противен случаи няма да успеем.
 Най-важното е мили читатели да запомните че ние се превръщаме в това което мисли, а за да успеем трябва да имаме цел, да мислим непрекъснато за нея по положителен начин  и да положим усилие  за нейното осъществяване, защото иначе нищо няма да стане.





Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety