Представена публикация

Акбаш





Произход Турция
FCI номер на стандарта -------------------------------------------------------------------------
Класификация по FCI -------------------------------------------------------------------------
American Kennel Club (AKC) -------------------------------------------------------------------------
British Kennel Club (KC) -------------------------------------------------------------------------
Предназначение на породата -------------------------------------------------------------------------
Класификация по интелигентност -------------------------------------------------------------------------
Тегло (по FCI) 40 - 60 кг
Ръст (по FCI) Мъжки: 81-86 см
Женски: 71-81 см
Космена покривка (по FCI) Монохромна - бяла (Akbash = бяла глава, бял водач)
Живот 10 -12 години


Характер


Акбашът не е срамежлив. Когато се използва като пазач, той не е много учтив със хора, макар че ПО природа не е злобен. Акбашът може да се използва и като компаньон и ако се обучи добре, той се държи добре със всякакви животни и хора. Той е създаден да бъде свободолюбив и затова може да мисли, че знае повече от стопанина си ПО време на обучението. Акбашът е сравнително неенергична порода. Тъй като в тяхната природа е да лежат със стадата, които охраняват, през почти целия ден, те нямат голям запас от енергия. Това не му пречи да се приспособява добре към малки пространства. И въпреки това акбашът си остава добра работна порода и е много щастлив, когато му се даде задача. Акбашите са прочите със своите интелигентност, смелост, свободолюбивост и вярност.

Здраве

Акбашите понякога страдат от дисплазия на тазобедрената става и остеохондротен дисеканс, но случаите за породата като цяло са много по-малко, отколкото при другите големи породи от същия тип. Акбашът живее средно 12-13 години, като някои екземпляри доживяват много повече. Тези кучета са способни да се привържат силно към стопанина си и да покажат много емоции и чувства, за разлика от много други породи.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety