Представена публикация

Акита ину




Произход Япония
FCI номер на стандарта № 255
Класификация по FCI   Група 5 - Шпицове и примитивни породи
Секция 5 - Азиатски шпицове и примитивни породи

American Kennel Club (AKC) Призната - "Работни кучета - Working Dogs
British Kennel Club (KC) Призната: "Ползвателни - Utility Group"
Предназначение на породата -------------------------------------------------------------------------
Класификация по интелигентност 4 Група - 54 - Акита
Тегло (по FCI) -------------------------------------------------------------------------
Ръст (по FCI) Мъжки - 63-69 см
Женски - 57-63 см
Космена покривка (по FCI) .Допускат се всички цветове, вкл. бял, тигров и петнист

Живот 10 -12 години

Характер


Акита ину е много гордо, предано, силно и покровителствено куче, което го прави отличен пазач. Породата е самоуверена и има силна воля, което понякога създава трудности в дресировката. Акита са враждебни към кучета от същия пол, както и към други По-малки животни. Разбира се добре с деца, но става покровителствено и недоверчиво в присъствие на непознати.

Акита По принцип е интелигентно и мирно куче, но е предизвикателство да се дресира. Поради индивидуалността и упорството си не е подходящо за хора без опит. Тези кучета не са гальовни, но са много лоялни към стопаните си. [4] Може да проявява силна агресия, а ако се отегчи, може да стане разрушително и човек трудно би могъл да го укроти.

Здраве


Средната продължителност на живота на Акита е 10-13 години. Породата страда от няколко здравословни проблема - проблеми с щитовидната жлеза или кожата, рак и автоимунни проблеми. Възрастните екземпяри трябва да имат OFA и CERF сертификати и да са изследвани за проблеми с щитовидната жлеза.

Грижи


За външния вид на Акита са нужни грижи веднъж седмично. Те са с различна интензивност в зависимост от сезонното линеене. Добре е да се отглеждат на открито, а не в апартамент, освен ако не им се осигуряват много разходки.


Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety