Представена публикация

Алпийско дакеловидно куче


Произход Австралия
FCI номер на стандарта № 254
Класификация по FCI   Група 6.    Гончета и сродни породи
Секция 2 .  Кръвоследци
American Kennel Club (AKC) -------------------------------------------------------------------------
British Kennel Club (KC) Призната: "Ползвателни - Utility Group"
Предназначение на породата -------------------------------------------------------------------------
Класификация по интелигентност -------------------------------------------------------------------------
Тегло (по FCI) 14.5 - 18.5 кг
Ръст (по FCI) 33 - 45 см
Космена покривка (по FCI) Бяла, Кафява, Черна, Оранжева, Вълче-сива и др.
Живот 14 -15 години

История

Алпийското дакеловидно куче, както и други породи от типа "браке", произхожда от средата на ХІХ век. Неговият размер е намален чрез кръстосване на големи породи с дакели. Някога е било любимата порода кучета нма немската аристокрация. През 80-те години на ХІХ век точно такива кучета са придружавали принц Рудолф Хабсбург на ловните му експедиции до Египет и Турция.Международната федерация ПО кинология класифицира алпийското дакеловидно куче в група 6 - "Гончета и сродни породи", секция 2 - "Кръвоследници" , заедно с баварската планинска хрътка и хановерския кръвоследник. Единственият голям киноложки клуб в англоговорящите региони, признал породата е Британският киноложки клуб в своята група "Гончета", но той използва стандарта на МФК.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety