Представена публикация

Реал Мадрид показа мощта си с 10 гола срещу Райо

За едва трети път в историята и за първи от 1960 година (11: 2 срещу Елче) Реал Мадрид отбеляза десет гола в мач от Примера дивизион при унищожителното 10: 2 над Райо Вайекано на стадион "Сантяго Бернабеу".
Мачът можеше да бъде съвсем различен, ако гостите не бяха останали с деветима души на терена още в 28-ата минута. Това определено наклони везните изцяло в полза на домакините, които не спряха да забавляват феновете с попаденията си, а Гарет Бейл за първи път в кариерата си отбеляза 4 гола в един мач от шампионата. Карим Бензема реализира хеттрик през второто полувреме, а Кристиано Роналдо се отчете с две попадения, докато Данило стана първият защитник на Реал с гол и асистенция в среща от първенството.

С 33 точки Реал Мадрид е на трето място с две ПО-малко от Барселона и Атлетико (Мадрид), които са с мач ПО-малко. Райо с 14 пункта е 18-ти и е в зоната на изпадащите след 16 кръга.

Данило откри резултата още в третата минута, но Амая и Жозабед с попадения с глава осъществиха обрат в рамките на 120 секунди в 10-ата и 12-ата. Тито обаче получи директен червен картон малко по-късно, а Баена с втори жълт бе изгонен в 28-ата за нарушение в наказателното поле, от което последва крайно спорна дузпа.

Бейл вече бе изравнил в 25-ата, така че голът на Роналдо от бялата точка направи резултата 3: 2. Това бе 49-то попадение от дузпа за КР7, който е номер едно в Испания в това отношение, откакто играе в Примера дивисион.

Бензема оформи хеттрика си след почивката, а Бейл реализира още две попадения, за да набъбне сметката му на 4, след като се разписа и в края на първата част. Естествено, Роналдо също искаше да вкара още, но пропусна няколко изгодни положения. В крайна сметка обаче голеадата на "Бернабеу" определено върна оптимизма на феновете, независимо от продължаващото водачество на Барселона.

Предаде: Труд

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety