Представена публикация

Строежът на метрото блокира центъра на София от март

Строежът на третия лъч на метро ще затрудни движението в центъра на София от март. Става въпрос за седемкилометровата отсечка от Малък градски театър "Зад канала" до квартал "Красно село", ЗД която ще има 7 метростанции. Очаква се изграждането на трасето да струва около 370 млн. лева, като само през следващата година ще бъдат отделени около 200 млн.
"Ще се опитаме да въведем минимални ограничения в движението, но със сигурност ще има затруднения. Ще трябва да призовем хората, ако не е необходимо, да не минават през централната част на града в следващата година-година и половина ", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. От думите и стана ясно, че най-затруднено ще бъде движението по бул. "Патриарх Евтимий", където ще има две метростанции - на едноименния площад, известен като Попа, и на НДК. Метростанцията на "Орлов мост" ще се прави предимно подземно, за да не се налагат големи ограничения в движението.
Отсечката от бул. "Янко Сакъзов" до ул. "Житница" в квартал "Красно село" ще се строи на четири етапа от четири консорциума - "Метро-3-2014" ДЗЗД, ДЗЗД "Метро Билд Център", "Метро строителство" и "Гражданско дружество ДВУ". В тях влизат "Трейс груп холд", "Джи Пи груп" и "Балканстрой", които вече са работили ПО някои отсечки от метрото. Планира се да се строи ПО милански способ, като в момента се чака доставката на тунелопробиваща машина.
Строежът на двете разширения на третия лъч - до квартал "Левски" и до "Овча Купел", най-вероятно ще започне през 2017 г. Целият проект, който включва 12 километра и 12 метростанции, ще струва 434 млн. евро без ДДС. Най-голямата част от финансирането ще дойде По оперативна програма "Транспорт". В цената е включена и доставката на 20 метровлака, както и изграждането на депо. Планира се всичко да бъде готово в средата на 2019 г.

Предаде: Труд

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety