Представена публикация

Пентагонът съобщи за опасен инцидент с руски изтребител над Черно море

Американски разузнавателен самолет, пребиваващ в международно въздушно пространство над Черно море, е бил прехванат в понеделник от руски изтребител "Су-27". Това заяви говорителката на Пентагона Мишел Балданза.


Преди това за инцидента съобщи телевизионният канал "Фокс нюз".

"На 25 януари 2016 г. американски" RC-135U ", изпълняващ полет ПО обичаен маршрут в международното въздушно пространство над
Черно море, беше прихванат
от руски" Су-27 ", ЗД опасен и непрофесионален начин.
Изясняваме подробностите за този конкретен инцидент", каза Мишел Балданза.

Междувременно авторитетният уеб сайт Freebeacon.com, позоваващ се на американски военни източници, написа, че въпросният "Су-27" се е доближил до разузнавателния "RC-135U" на разстояние "до 20 фута" (около 6 метра) и е летял известно време "рамо до рамо" с американската машина, след което рязко се отдалечил встрани.

Новината за "Су-27" идва два месеца след като Турция свали руския "Су-24" близо до границата със Сирия. Този инцидент предизвика силен международен отзвук и повлия осезаемо върху отношенията на Русия и Турция.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety