Представена публикация

Ще правят ново гробище в град Банкя


Свободните места за гробове свършват в големите градове на страната, пише "Монитор".Поради тази причина общинските управи спешно търсят алтернативни терени за решаване на проблема.

В София в момента свободни места има но се очаква те ще свършат след около два месеца. Като изход общината обособи ново гробище, което се намира в местността Полето край Банкя. То е с площ около 50 дка. Статистиката сочи, че на 1 декар площ се събират 200 гроба. Така 50-те дка ще осигурят над 10 000 нови места. Идеята е гробището в Банкя да е временно решение, докато общината успее да разшири с още 87,8 дка Софийските централни гробища със съседен имот. Той е обезпечение ПО заем и сега е собственост на банка. Теренът ще осигури площ за поне още 10 години и ще стигне за 17 000 стандартни гроба и 15 000 урни.

Автор : Лили Димитрова


Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety