Представена публикация

Осем души са обвинени за счупването на маската на владетеля Тутанкамон

Осем музейни работници са обвинени в небрежност, след  нескопосано слагане на брадата върху маската на Тутанкамон, заявиха египетските власти.
 
Погребалната маска на Тутанкамон е изложена в  Египетския музей  в Кайро и е един от цените артефакти от древната история. Има различни сведения за синьо  зелената  брада, но повредата дойде на бял свят едва през 2014 година.

По време на почистване маската паднала случайно, бързо била възстановена като се използвало силно лепило, но то оставило пролука между лицето и брадата , каза музейният квестор

Прокуратурата започна разследване относно щетите нанесени върху маската, работниците не са следвали протокола по време на възстановяването.

Държавните лица разглеждат като безразсъдно случилото се с артефакт на 3300 - годишна възраст, произведен от най-старите цивилизации в света, заяви административната прокуратура в събота в изявлението на държавата Ахрам.

Прокурорите заявиха, че осем души, които ще бъдат обвинени са шест реставратори и двама бивши ръководители на секция реставрация в музея.
Те са  обвинени в небрежност и нарушаване на правилата за професионално поведение на работното място .

Предаде: CNN

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety