Представена публикация

Столичната община търси инвеститор за минералната баня в Банкя

Столична община търси инвеститор за над 10 млн. лева за възстановяването на сградата на минералната баня в Банкя и превръщането й в балнеолечебен център, съобщава БНТ.

От общината планират да спасят по същия начин и рушащата се сграда на банята в кв. "Овча купел", за която има идея да се превърне в център за научни изследвания на минералната вода.

Това съобщи заместник-кметът по култура на София Тодор Чобанов в отговор на гражданско недоволство за състоянието на двете бани по време на дискусия за опазване на културното наследство.

Удължен е и срокът за концесия на минералната баня в Банкя, за да се намери инвеститор, който да възстанови функциите на мястото като балнеолечебен център.

От Столичната община се ангажираха, че ако инвеститор не бъде намерен, ще прибегнат до други финансови инструменти за съхраняване на автентичния вид на сградата.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety