Представена публикация

Цветна бременност и симптоми


Какво е цветна бременност?

Цветната бременност представлява нормална бременност, която обаче се характеризира с известно наличие на кръвотечение, което прилича на това по време на менструацията. Обикновено е с по-различен цвят и е по-слабо.
Появява се в дните, когато се очаква и самата менструация.
Поради това често пъти, цветната бременност остава незабелязана в началния си период.

Симптоми при цветна бременност

Симптомите при цветната бременност не се отличават толкова от тези при обикновената бременност.
Сутрешното гадене, подуването и болките в гърдите, промяната в настроението, както и честото уриниране се появяват и по време на цветната бременност.
Може би най-честият въпрос, който жените си задават е каква е причината цветната бременност да настъпи.
Един от отговорите се крие в случващите се хормони промени по време на бременността. Повечето хормони от тялото се съсредоточават върху самото развитие на плода.
Междувременно менструацията се прекъсва, за да се подсигурят необходимите условия за плода. Оттук се очаква матката да осигурява достатъчно храна за изхранването му, но има случаи, когато тя все още не е напълно изчистена от маточна лигавица. От друга страна тя пречи на образуването на плацентата и вследствие на което се появява кървенето.

Продължителност на цветната бременност

Цветната бременност може да продължава през всичките 9 месеца, но има жени, при които трае само първите няколко месеца.
Причина за това може да бъде захващането на ембриона за маточната стена, която е богата на кръв.
Съществуват и по-крайни случаи, при които цветната бременност може да бъде признак на извънматочна бременност или друг гинекологичен проблем.
Като цяло цветната бременност е често срещано явление. Тя не застрашава нито плода, нито майката.
Въпреки това, цветната бременност често пъти е свързвана с безпокойство и тревожност от страна на майката, тъй като в повечето случай жената не осъзнава, че е бременна и взима бременността си за обикновена менструация.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety