Представена публикация

Завършиха квалификациите за Гран При Поморие по мотокрос

В късния следобед приключиха квалификациите за място, както и първия манш в клас МХ за Гран При Поморие. Със състезанията край морето се открива официално мотоциклетния сезон, като мотополигон Порой е домакин на първия кръг от Републиканското първенство по мотокрос. На перфектното трасе 103 пилоти в различните класове участваха в свободните тренировки и квалификационния манш преди утрешните стартове. Състезатели от Румъния и Молдова се включиха в родния шампионат, който започна с рекорден брой пилоти още от началния кръг. В клас МХ65 най-бърза обиколка и спечелвайки квалификацията за място стана Айда Кояну / Рум /, който изпревари само с 2 хилядни от секундата Виктор Бориславов (КТМ) 2.23.919 минути.
С трето време от днес завърши Радостин Михайлов (КТМ) - 2.27.704. При МХ 85 сс. много силно каране и в свободните тренировки и квалификацията за Николай Малинов (Кавазаки), който ще избере първи своето място на бариерата преди утрешния първи манш давайки 2.03.455 мин. След него на повече от 6 секунди (2.09.491) завърши Николай Тимуш (Молдова), а трети Димитър Грозданов (КТМ) - 2.11.949. Десетките зрители край трасето се убедиха в отличната форма, в която се намира Майкъл Иванов в клас МХ2. Един от тримата ни сънародници, който кара в Световния шампионат по мотокрос беше над всички и убедително спечели квалификацията с 1.47.840 мин. Зад него останаха Георги Георгиев (1.51.341 м., Сузуки) Абонамент Хакан Халми (1.51.695 м., КТМ). Румънецът Адриан Радуца спечели правото първи да избере място на бариерата утре побеждавайки конкуренцията в МХ1. Радуца завъртя най-бърза обиколка - 1.52.662, оставайки зад себе си втория Денислав Ангелов (1.55.278 минути, Ямаха) Абонамент Шевки Шевкиев (1.56.038 м, Сузуки). Изключително интересно и оспорвано беше при МХ.
Най-много пилоти- 39. Първият състезателен манш и първи точки за новия сезон спечели Мартин Тодоров (Ямаха), който поведе колоната и не изпусна водачеството си до края. Втори се нареди Веселин Малинов (Кавазаки), а трети финишира Юлиян Райчев (Кавазаки). Райчев спечели квалификацията за място по -рано, но не успя да стартира добре в манша и изостана, но с много силно каране влезе в "тройката".
За първи път в родния ни шампионат се въвежда и една нова награда "СПОРТ ТОТО- Най-добра обиколка", която във всеки кръг ще бъде давана на най-бързия състезател от различен клас. За Поморие, тази наградата ще бъде за клас МХ65 и връчена утре.


Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety