Представена публикация

Ford S-Max стана по-стилен и технологичен

През 2006 година се появи автомобил, който за първи път съчета в себе си качествата на мултифункционален ван със 7 места на борда и със спортна линия на каросерията, и стилен интериор. Това беше първият Ford S-Max, който напипа струната на клиентите в Европа, които търсят място и практичност, но никога не биха си се представили в типичен семеен ван. Откакто Ford проправи път на новия автомобилен клас, над 400 000 автомобила S-Max са намерили собствениците си в сайта, а моделът беше отличен с престижната титла "Автомобил на годината за Европа" за 2007 г. Сега е моментът да се докоснем до наследника на този 7-местен практичен автомобил, в лицето на изцяло новото второ поколение на стилния и технологичен Ford S-Max.


Ford S-Max привлича с яркия си и стремителен външен вид дъгообразна форма на покрива и голям ъгъл на наклон на челното стъкло. Той почти не се различава от показания по-рано концептуалния автомобил. Предният капак е станал по-релефен, отколкото в предшественика. Фирмената радиаторна решетка е декорирана с хром, а в предната броня е увеличен притокът на въздух чрез по-голям отвор. Големите фарове с LED дневни светлини достигат до релефните калниците, в които има малки отвори. Прагове могат да бъдат украсени със сребърни корнизи. Задните колони са триъгълни, а релефната багажна врата е покрита със спойлер. Големите светлини са свързани с хромирана лента, а накрайниците на ауспуха са интегрирани в бронята. Както и преди, S-Max е близък роднина на Ford Mondeo и Galaxy. Моделите имат обща платформа, като междуосието остава същото - 2,85 м, но дължината е увеличена с 25 мм до 4,80 м, широчината е набъбнала до 1,92 м, а височината е намалена до 1,65 м.


В интериора на Ford S-Max са използвани приятни на допир материи и декоративни шевове. Материалите са устойчиви на износване, а специалните покрития не задържат петна. Традиционният инструментален панел отстъпва място на 10-инчов дигитален дисплей с анимиран аналогов скоростомер и оборотомер. Централната конзола се спуска от горния инструментален панел, а в нея е интегриран 8-инчовият HD-сензорен екран, който позволява на водачите да управляват системата SYNC 2. Тя приема и гласови команди за телефона, аудиосистемата, климатика и навигацията. Светлият и просторен интериор се допълва от стъклен панорамен покрив по цялата дължина на автомобила и седалки с по-тънки облегалки за повече място.


Изцяло новият Ford S-Max е удобен и функционален и се предлага в конфигурации с 5 и 7 места. Седалките на втория и третия ред са разположени амфитеатрално. Системата за лесно сгъване на седалките помага всяко от задните места да се сгъва до равен под с помощта на бутон. Системата за лесен достъп позволява преминаването от втория до третия ред седалки с един жест. Желаната температура вече може да се постигне по-бързо с подобрената вентилационна и климатична система, която осигурява по-голям въздушен поток и същевременно е по-тиха.


Пътниците отзад в S-Max имат възможността да избират собствени настройки на климатика, благодарение на допълнителните контролни уреди и отделната климатична система. В купето е по-тихо, благодарение на допълнителните шумоизолиращи материали, новите уплътнения на вратите и технологията в покрива за подтискане на вибрациите с магнитна маса. Новият Ford S-Max се отличава с първите в сегмента отопляеми и вентилирани седалки, които предлагат функция за масаж.


Обемът на багажника при използване на всичките 7 места е 285 литра, като има и скрито отделение под пода. В конфигурация с 5 места се получава внушителен багажен отсек с обем 965 литра, а при използване само на предните две седалки се отворя товарна площадка с капацитет литра 2020.
За първи път S-Max се предлага с отваряне на багажника без ръце, а само с помахване на крак под задната броня. Също за първи път в модела се предлага отопляем волан с електронно регулиране по дълбочина и височина, както и шофьорска седалка с памет.


Новият Ford S-Max се предлага с ефективни бензинови и дизелови турбодвигатели от най-ново поколение. Бензиновите мотори включват икономичния 1,5-литров EcoBoost с мощност 160 к.с., комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия и 2,0-литровия EcoBoost с 240 к.с. и 6-степенна автоматична трансмисия. Дизеловите варианти са базирани на 2,0-литровия двигател TDCi, който се предлага с мощност 120 к.с. с 6-степенна механична скоростна кутия и във варианти със 150 и 180 к.с. с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия Powershift с двоен съединител. Аеродинамичната облицовка в пода на автомобила и активните клапи в предната решетка подобряват аеродинамичната ефективност и намаляват разхода на гориво.


Адаптивните LED фарове настройват ъгъла си спрямо пътните условия, за дългите светлини засичат ако има автомобил отпред, независимо от посоката му на движение и пренасочват светлината, която би могла да ги заслепи. В помощ на паркирането са сензорните технологии, като системата за автономно перпендикулярно паркиране, за излизане от паркомястото, странична помощ при паркиране и предупреждение за трафик.
Новият S-Max разполага с технология за индикация за мъртвия ъгъл, разпознаване на пътните знаци, система за спазване на лентата и засичане на умората на водача. Моделът въвежда в сегмента технология с разделена предна камера, която прави преодоляването на кръстовища и места с ограничена видимост по-лесно и безопасно чрез използването на камера в предницата на автомобила, покриваща 180 градуса.
Адаптивният круйз-контрол използва насочен напред радар, за да може водачите да запазват зададеното спрямо предния автомобил разстояние. Новият асистент за скоростта подобрява настоящия адаптивен ограничител, като позволява на водачите да заложат максимална скорост и настроят ограничението спрямо информацията, получена от системата за разпознаване на пътните знаци и навигацията.

В новия Ford S-Max в Европа дебютира системата на Ford за адаптивно управление, което превръща шофирането по пътища със завои в огромно удоволствие. Системата оптимизира отзивчивостта на волана, като постоянно променя съотношението между управлението и предните колела според скоростта на автомобила. При по-ниска скорост, като паркиране или маневриране в тесни пространства, автомобилът е по-маневрен и завива лесно. При По-висока скорост системата помага на S-Max Да реагира по-плавно и прецизно на командите на водача.
Новото задно окачване с интегрална връзка помага за подобряване на водещото в класа удоволствие от управлението с конфигурация от по леки алуминиеви компоненти и осигурява повече динамика и значително подобрява возенето, особено за седящите отзад. Пътното поведение е подобрено от внедрената за първи път във Ford S-Max интелигентната система за задвижване на всички колела, която осигурява превъзходно поведение и сцепление. Системите за компенсация на тегленето на волана от въртящия момент неутрализират нежеланите вибрации, обратната връзка и силите, действащи на управлението.

Новият Ford S-Max е с подобрена активна и пасивна безопасност. Каросерията му е по-надеждна, благодарение на използването на повече ултраздрава стомана и за първи път предлага странични въздушни възглавници за втория ред седалки. Стабилността на автомобила е подобрена посредством контрола на завиване и накланяне на каросерията, които настройват въртящия момент и спирачките така, че водачът да запази контрол. Новият Ford S-Max беше отличен с максималните 5 звезди за безопасност от европейската организация Euro NCAP.

Ford S-Max 2.0 TDCi (180)
2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор
6-степенна механична скоростна кутия
180 к.с. максимална мощност при 3500 об / мин
400 Нм въртящ момент при 2000-2500 об / мин
9,7 секунди ускорение от 0-100 км / ч
211 км / ч максимална скорост
5,0 л / 100 км смесен разход на дизел
129 г / км емисии на СО2
61 500 лева цена на модела

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety