Представена публикация

6 храни за щастливи жени


1.  Яйца

Яйцата като пълноценен протеин, съдържат разнообразие от аминокиселини, които могат да помогнат за подобряване на настроението. Те са един от малкото хранителни източници на витамин D, така че, ако се чувстваш отпаднала и депресирана, яж яйца! Само не забравяй, че истинският източник на витамин D е слънцето, така че прекарвай повече време навън!

2.  Сьомга

С голямото количество омега 3 мастни киселини, сьомгата е от съществено значение за доброто функциониране  на  мозъка.  Проучвания  доказват,  че  хора  с  дефицит  на  омега 3 са  много по-податливи на лошо настроение и депресия. В случай, че си вегетарианка избери чиа и ленено семе, те са най-добрият растителен източник на омега 3.

3.  Сладки картофи

Те са пълни с витамин В6, който спомага за облекчаване на симптомите на ПМС като раздразнение, депресия и промени в настроението. Витамин В6 също спомага производството на допамин и серотонин, които контролират настроението и поведението. Кой иска сладки картофи?

4.  Спанак

Благодарение на голямото количество магнезий (само една чаша осигурява 40% от препоръчителния дневен прием), спанакът регулира женските хормони. Той също е от значение за здравето на нашите надбъбречни жлези, които ни помагат да се справим със стреса. Така че, жизнено важният магнезий доста често се нарича "успокоителното на природата".


5.  Ядки

Благодарни сме на ядките, заради високите нива на цинк, които съдържат! Цинкът не само, че е важен за настроението и психическото здраве, но според последни проучвания спада към "секс" минералите. Повишава либидото и подобрява сексуалния живот.

6.  Черен шоколад

Има реална научна причина, заради която сме привлечени от шоколада, когато имаме нужда от спасителен пояс! Съществуват съединения в черния шоколад (само не забравяй да избереш такъв с над 70% какао), които стимулират производството на ендрофини, нашите вътрешни дарители на удоволствие! Той съдържа също серотонин, нервотрансмитер, който действа като естествен антидепресант.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety