Представена публикация

Как вашите да спрат да ти се месят във връзката

Наскоро си срещнала мъжа на мечтите си и мечтаеш да се омъжиш за него? Прекрасно, но какво да правиш, ако родителите ти са против?

Ти вече си голямо момиче и можеш да решаваш сама, но е добре да не прецакваш отношенията с най-близките си хора. Как да стане това? Тази статия е за теб.

Защо те са против?


Твоята представа за харесвания мъж често може да не съвпада с тази на останалите.
В оценката си ти изхождаш от множество фактори, повечето от които не особено рационални. На теб той може да ти допада заради сините очи, високия ръст или познанията му в областта на архитектурата. За другиго обаче тези качества може да имат много негативно значение. С различията в оценките идват и разногласията, при които родителите са против брака на децата си. Често срещана ситуация. Дъщерята или сина открива любовта на живота си, скоро заживяват заедно и искат да се оженят. Родителите обаче, вместо да окажат подкрепа, гледат косо избраника, влизат в конфликт с него и всячески се противопоставят на сватбата.

Каква ли е причината за такова поведение?

Твоите родители може да не знаят точната причина. Просто на подсъзнателно ниво им се струва, че ти и твоят партньор не си подхождате, че той ще ти провали живота и нищо хубаво няма да излезе от това. Субективността ти на влюбена жена е изправена пред не по-малко субективната неприязън на родителите ти.

Разбира се, понякога те знаят по-добре.

Богатият житейски опит, понесените лишения и дългогодишния съвместен живот им дават правото да смятат, че разбират взаимоотновенията между хората. Напълно възможно е да виждат у него нещо, което на теб ти е убегнало.

Поговори с тях


Помоли ги да обяснят защо според тях не трябва да се омъжваш.

Ако те не могат да ти дадат никакво логическо обяснение, значи не го мразят.

Да си представим как ние самите преценяваме хората. Дали често ги правим обмислено? Въпреки всичко отговорът ти ще е отрицателен. Симпатията към определен човек често възниква спонтанно и чак след известно време можем да си го обясним сами. Тоест трудно достигаме до осъзнаване.

Историята и литературата помнят много примери за непримирими борби между хора, дори цели народи, които дори не разбират защо се мразят.

Запаси се с търпение

А когато става дума за чувства и близки хора, може да греши и най-мъдрият, опитен и възрастен човек. Освен това ти ще живееш със своя избраник, а не твоите родители. Поради което това трябва да бъде най-вече твой собствен избор.

Ако все пак мнението на родителите ти е толкова важно за теб, опитай се да го промениш в своя полза.

Главното е да се въоръжиш с търпение. В края на краищата, ако ти си уверена, че твоя възлюбен заслужава обичта ти, те едва ли ще се съпротивляват дълго. Положи всички усилия да им докажеш, че си направила правилен избор. Разкажи им за положителните му качества. Колко много означава за теб и колко е грижовен. Ако проблема е в предразсъдъците, социални или културни, покажи им колко грешни и предубедени са. Не се страхувай от директен контакт между спорещите страни - дай им възможност за обсъждане на различията между тях. Нека твоят любим пръв застане изкаже мнението си пред родителите ти - това е благороден и смел жест, който ще му бъде в плюс.

Не забравяй, че все пак родителите ти искат да си щастлива. И ако тяхната представа за това щастие не съвпада с твоята, трябва просто да поговориш с тях.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety