Представена публикация

Първото гостуване на Фестивалът на балканската скара в град Банкя

Огромен интерес предизвика първото гостуване на Фестивалът на балканската скара музика и култура в град Банкя. В момента посетителите на фестивалa са 30 хиляди души, а до края на събитието организаторите очакват да достигнат над 50 хиляди.

По десетките щандове посетителите могат да опитат:

 Румънска скара
 Македонска скара
 Сръбска скара
 Гръцка скара
 Турска скара
 Българска скара


Фестивалът събира всички кулинарни традиции от Балканите на една маса. Най-добрите майстори от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния и България приготвят мезета и чевермета специално за събитието. Освен кулинарните предизвикателства, за доброто настроение на посетителите има богата музикална програма и турнир по джаги и табла.

Завършекът на всеки фестивален ден са големите концерти, в които гост изпълнители са сръбската звезда Кеба, трубачи "Цариброд", легендата Бобан Здравкович, Андреас от Гърция, Лео, Играта, Дичо, Спенс, Скилър, Скандал, Ice cream и други.

Много от посетителите на фестивала в Банкя споделят, че много се забавляват, въпреки застудяването на времето и си прекарват добре, а гражданите на Банкя,  благодариха на кмета Рангел Марков за това че малкото курортно градче е почнало да се възражда и отбелязаха че настина са много доволни от факта че  посетители се увеличават.

Фестивалът се организира от
 район "Банкя", фондация "Румънеца и Енчев" и музикална компания "Селект Мюзик медиа".

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety