Представена публикация

Нар – чудо на зрънца

Чудотворното действие на нара е познато на лечителите още от Древността. Освен това нарът е добро допълнение към всяка диета, защото засища глада и утолява жаждата. Вижте още какви ползи за здравето и фигурата носи нарът.

Всичко за нара
Нарът е храст или ниско дърво. За пръв път се е отглеждал на територията на днешен Иран. През вековете е бил пренесен и в други части на света – Средиземноморието, Латинска  Америка, Северна Америка и южните части на Европа.
Плодът на нара е със средно дебела кора. Вътрешността на плода е съставена от дребни колкото грахово зърно топчета, пълни със сладко-кисел сос.
Защо нарът е полезен?
Нарът е като бомба с витамини за всеки сезон от годината. Съдържа големи количества витамин С, В6, В12 и Е. Плодът също така е богат на магнезий, калций, желязо и калий.
Сокът от нар е не по-малко полезен за организма. Често е ключова съставка в диети и хранителни режими. Чаша сок от нар може да ви осигури 40% от нужното количество фолиева киселина за деня.
Нарът и здравето
Нарът се използва от древни времена за лечение на различни заболявания. Според Аюрведа чаят от дървесната кора на нара помага при диария, дизентерия и вътрешни паразити.
Семената и сокът от нар са полезни за сърцето и помагат запонижаване на лошия холестерол. Освен това сокът от нар има чудотворно действие върхувисокото кръвно налягане.
Нарът ще ви помогне, ако страдате от проблеми на пикочните пътища. Сокът от нар е идеално средство в борбата с цистита и повлиява добре при болки в бъбреците.
Колко калории има в нара?
В 100гр. нар се съдържат 83 калории. Основната част от плода, която консумираме, е течност. Затова и нарът е подходящ за всяка плодова диета. Трябва да внимавате да не прекалявате с него обаче. Нарът може да причини запек и да попречи на хранителния ви режим.
Нарът в диетите
Може да включите нара към всяка диета, но в умерени количества. Едно от най-ценните качества на този плод е, че намалява усещането за глад и контролира жаждата.
В нормални количества нарът нормализира метаболизма и обмяната на веществата. Малкото калории в нара, липсата на наситени мастни киселини и холестерол са още една причина нарът да е ключова съставка в хранителния ви режим.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety