Представена публикация

14 признака за хормонален дисбаланс. Повечето жени го пренебрегват

Хормоните са важна част от нашия живот, ние никога не им обръщаме достатъчно внимание, докато неща не се обърка с тях. И докато достигнем някои важни етапи в живота, хормони могат да направят присъствието си известно по един голям начин.


За съжаление, Тези промени могат да имат някои досадни ефекти върху ежедневието ви.

Как да разберете точно че вашите хормони са извън баланс. Някой проблемите които мислите че са част от живота, може да са ключови за разбирането на това, какво ви казват вашите хормони.


1. Хронична умора

Всеки понякога се чувствам малко уморен, но ако това се случва с вас през цялото време, Това вероятно са вашите хормони. Ако получавате твърде много прогестерон, ще се чувствате така, както като спите.

Друга причина за умора е дистанцията на щитовидната жлеза, най-добре се разберете да си направите кръвна картина.

2. Безсъние

Разбира се, възможно е прогестеронът вида е твърде нисък. Ако това се случи, ще имате повече проблеми, отколкото обикновено, да спите и - също толкова важно - да станете заспали.

3. Проблем с паметта

Промените в естрогена и прогестерона могат да направят по-трудно запомнянето на неща или мислите да не бъдат ясни. А това може да е и от щитовидната жлеза, няма да бъде зле да се консултирате с вашия лекар, ако имате някаква необичайна мъгла в паметта ви.



4. Упорито акне

Нормално е да имате акне по време на месечния цикъл, но ако и след това акнето продължава може да имате твърде много андрогини. Това кара вашите маслени жлези работят малко прекалено и се запушват порите.

Много тези признаци са доста общи, но някой могат да засегнат определени части от тялото ви.


5. Стомашни проблеми
Има много причини за болки в стомаха, подуване на корема или замайване. На стомаха те и чувствителен към промените в хормоните, Така че може да се случи ако имате други проблеми в този списък.


. Главоболие

Отново много неща могат да причинят главоболие. Но ако ги получавате по едно и също време всеки месец Това може да доведе до отпадане на вашия естроген.


7. Промени в гърдите

Това е важно!

Ако се чувстват по-малко пълни от обичайното, нивата на естроген спадат. Ако се чувстват по-едри от нормалното, вашите естроген  е  повишен.
Така или иначе, говорете с вашия лекар.


8. Нередовен цикъл

Ако периодът на месечния цикъл се променя всеки месец или прескача, може да имате твърде много или твърде малко естроген или прогестерон.

За съжаление, Трудно е да се каже кое е. Говорете с вашия лекар, защото това може да е и признак за кисти в яйчниците.

9. Горещи вълни и нощно потене

Всеки, който се насочва към менопаузата, знае колко са сухи. Това обикновено е причинено от нисък естроген.



10. Промени в настроението и депресия.

Внезапните промени в естрогена могат да се сбърка с определени мозъчни химикали като допамин или серотонин. Това може да развали настроението ви или да ви оставя да се чувствате депресирани.

11. Увеличаване на апетита

Когато естрогена спада, Той може да повлияе на друг хормон, наречен лептин, който контролира глада.

12. Диария

Ако вашите хормони ти причиняват това, стомахът ви казва, че имате твърде много или твърде малко естроген или прогестерон. Това обаче е вярно, само ако имате някой от другите симптоми в този списък.


13. Вагинална сухота

Нормално е това да се случва от време на време. Но ако чувствате сухота необичайно често, това се дължи на ниските нива на естрогена.

14. Ниско либидо

Ако се чувствате по-малко заинтересувани от секса, отколкото обикновено, може да имате капка тестостерон.

Източник: Diply.com

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety