Представена публикация

10 символа, носещи късмет

 

В продължение на хиляди години хората се обръщат към символиката, когато става въпрос за духовност, разказване на истории и привличане на късмет. За вярващите, наличието на определени късметлийски символи е начин да привлекат изобилието в живота си. 

 Има ли някой човек, който би отказал допълнителна доза късмет? Когато има късмет, нещата сякаш се нареждат по възможно най-добрия и правилен начин. Разбира се, не трябва да се пренебрегват и усилията на всеки от нас, защото нищо трайно няма да дойде в живота ни, ако не сме си го извоювали по някакъв начин. Въпреки това някои символи се смятат за късметлийски, защото привличат повече изобилие и просперитет.

 Слон 
Този символ идва от Индия. В Хиндуизма се смята, че Ганеша (Богът със слонска глава) премахва всички препятствия. Всъщност на слоновете се гледа като на късметлийски символи в много части от света и хората често украсяват домовете си с картини или пък фигури със слонове. Освен това тези животни се свързват и с плодовитостта. Четирилистни детелини Този късметлийски символ произлиза от Ирландия и е един от най-известните символи на късмет в западния свят. Четирите листа на четирилистната детелина представляват вяра, надежда, любов и късмет. 

 Ом
Ом произлиза от Индия и е въплътен в самата основа на Хиндуизма. Изповядващите тази религия смятат, че Ом е първият звук на Вселената, обединявайки ума, тялото и духа. Ом може да се използва като част от мантра, както и да се изобразява със символ, олицетворяващ просветлението. Китайските зодиакални животни 12-те китайски зодиакални животни, групирани заедно, са популярен символ на късмет в азиатската култура и по-специално Китай. Те репрезентират разнообразие от различни типове личности, които човек среща в своето семейство и в живота си като цяло. Когато всички китайски зодиакални животни са заедно, това представлява хармония и баланс между различните личности, с които сте заобиколени. 

 Портокали
Плодовете се считат за късметлийски, защото представляват енергията на слънцето и ян енергията. Портокалите подобряват настроението, а в азиатските култури те представляват богатство и просперитет, защото са с формата на монета и с цвета на златото.

 Дракон
Драконът е единственото митично животно в китайския зодиак и се възприема като наистина полезен и подкрепящ. Използван като късметлийски символ, драконът носи сила, положителна енергия и късмет. 

Числото 7 
В западния свят числото 7 е много важно. Това идва от вярването, че Бог е създал света за шест дни, а на седмия ден си е почивал. В Хиндуизма нечетните числа обикновено се предпочитат пред четните, но числото 7, както и числото 8 се смятат за късметлийски. Специално числото 7 от дълго време се смята за символ на късмет, а и то е обвързано с много различни неща – има седем континента, Седемте чудеса на света, седем цвята в дъгата и т.н. 

 Числото 8 
Числото 8 също е символ на късмет. То е обвързано с енергиите на просперитета, успеха и социалния статус. 

 Числото 9 
Според китайското учение фън шуй 9 е числото на пълното завършване, ето защо то се смята за носещо късмет. В Християнството числото 9 се обвързва с плодовете на светия Божи дух – любов, радост, мир, търпение, доброта, добрина, кроткост, вярност и самоконтрол). 

 Числото 108 
Числото 108 се счита за свещено както в Хиндуизма, така и в Будизма. Неслучайно мантрите се пеят по 108 пъти. Числото 108 представлява завършеност, изобилие и късмет.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety