Представена публикация

Как сексът е променил световната история?


Сгромолясала се политическа кариера, войни, църковни реформи и завинаги опорочена репутация - тези исторически примери са доказателство, че сексът е удоволствие, което може да ни донесе успех, но и пълен провал.




 Клеопатра и Гай Юлий Цезар, а по-късно и Марк Антоний 

 И до днес Клеопатра се счита за една от най-красивите и сексуални жени в историята. Тя често използвала тялото си, за да разрешава конфликти и да завладява нови територии. Определено най-известни обаче са връзките й с Гай Юлий Цезар и Марк Антоний. Първият й обещава да опрости дълга на Египет и да й върне трона, докато тя е в изгнание. В резултат на любовта си към Клепатра, той води и 8-месечна война с Египет. Връзката между Марк Антоний и Клепатра завършва с гражданска война и трагичната смърт и на двамата. А драматизмът на връзката им с нищо не отстъпва на Шекспировите трагедии.



Хенри VIII и Ан Болейн Английският крал сменял любовниците си като ръкавици

Той е бил женен цели 6 пъти! За първи път се среща с Ан Болейн на прием в чест на испанския посланик. Забравяйки за своята съпруга и останалите си любовници, той всячески се опитва да стигне до Ан, която според него можела да му роди така желания син. Той я ухажвал цели 7 години и причината била, че Болейн отказвала да има отношения с него преди да му стане законна съпруга. В крайна сметка Кралят се развежда заради нея и оттук следва най-интересното. По това време Англия била католическа държава и за да може да се раздели с първата си съпруга, той трябвало да получи разрешение от Папата. Във Ватикана обаче бавели процеса. Хенри толкова силно искал Ан, че за да стане по-бързо, решил да започне църковна реформа. С помощта на доверени хора в парламента били приети ред закони, които провъзгласявали върховенството на краля над църквата и фактическия разрив с Ватикана. Така се създава Агликанската църква. Цялата история завършва трагично - обвиняват Болейн в изневяра и причината за този разрив в отношенията й с краля била, че му родила дъщеря, а не син, както и последващия спонтанен аборт. Положителното за историята на страната обаче, че дъщерята от връзката Ан и Хенри е Елизабет I, с която се свързат някои от най-славните години на Англия.



Екатерина Велика и (вероятно) нейният кон

Руската царица била известна със сексуалния си апетит и се смятало, че е имала между 21 и 35 любовници - цифра, немислима за онези времена. Нестихващото сексуално желание на Екатерина Велика винаги е било обект на подигравки из целия свят и опити да се очерни името й. Един от най-популярните слухове бил, че Екатерина II умряла не от кръвоизлив в мозъка, а по време на съвкупление с придворния кон. Разбира се, за това няма никакви категорични доказателства и ние само можем да гадаем дали е истина.




Томас Джеферсън и камериерката Сали Хемингс 

 С името на един от бащите-основатели и трети президент на САЩ са свързани не само едни от най-важните събития в историята на страната, но и първия публичен секс скандал в историята на Америка. Джеферсън бил предан съпръг и смъртта на жена му Марта бил голям удар за него. Тогава той се зарича, че никога повече няма да се жени. Но това обещание е нарушено, когато среща робинята Сали Хемингс. Тя била невероятна красавица, което кара Джеферън веднага да забрави обещанието си и това, че Сали е бавачка на дъщеря му Петси. Връзката им започнала по време на пътуване на Джеферсън до Париж. Когато Томас и Сали се върнали в Америка, тя била бременна и скоро родила първото си дете, а след това и още пет. Скандалът бил невиждан. Джеферсън не опровергал нито едно от обвиненията, но и не потвърдил дали наистина той е бащата на децата на Сали. По-късно обаче той ги освобождава от робство, а през 2017 г. с ДНК анализ се доказва, че едно от най-известните деца на Сали е син на Джеферсън



Едуард VIII и Уолис Симпсън 

 "Смятам за невъзможно да изпълнявам задълженията си на Крал, без помощта и подкрепата на жената, която обичам" - с тези думи Едуард VIII се отказва от британския престол, за да бъде с любимата си Уолис Симпсън. След смъртта на баща си Джордж V, Едуард VIII бил коронован за Крал, но връзката му с американката с два развода зад гърба била проблем за Великобритания. Осъзнавайки, че връзката му може да донесе неблагоприятни последици за страната, на 10 декември 1936 г. Едуард VIII се отказва от престола. Това се превръща в световна новина и дори списание Time обявява Уолис Симпсън за "Човек на годината". Така на престола сяда брата на Едуард - Джордж VI, чиято дъщеря Елизабет II днес управлява Великобритания.



Джон Профумо и Кристин Кийлър 

 "Аферата Профумо" става един от най-големите секс скандали в историята на Великобритания. Главните действащи лица са Кристин Кийлър, модел и момиче на повикване, която отгоре на всичко е обвинена и в шпионаж, и Джон Профумо - военният министър на Великобриания. След като на 17 г. идва в Лондон, Кристин започва да работи в кабаре клуб, където среща художника Стивън Уърд. Чрез него и влиянието му в светските среди, тя става любовница едновременно на военно-морското аташе на СССР Евгени Иванов и на военния министър на Великобритания Джон Профумо. Любовният триъгълник става известен, благодарение на разследване на полицията, което пък започнало след сигнал на друг, пренебрегнат от Кристин обожател. Именно това дало основание на властите да я обвинят в шпионаж, като се смятало, че тя взима информация от Профумо и я носи на Иванов. Резултатът е оставката на министъра и самоубийството на Уорд, което води до сериозни проблеми за безопасността на Великобритания. Единственият печеливш от аферата била самата Кийлър.


Бил Клинтът и Моника Люински
 

 Скандалът Клинтън-Люински е един от най-големите в съвременната история. Президентът на САЩ тогава е на 49 г., а с сътрудничката в Белия дом едва на 22 г. Аферата им става известна след разкритие на самата Люински, която разказала подробности за отношенията си с Клинтън на своята приятелка Линда Трип, която пък работела в Министерстово на отбраната. Тя записала телефонните си разговори с Моника, които след няколко години предала на Кенет Стар - адвокат, който разследвал различни дела, свързани с Клинтън. Сред последствията от секс скандала били не само сгромолясалия се рейтинг на Клинтън и демократите като цяло, но и значителните размествания в хода на изборите за презитент на САЩ през 2000 г. Според много анализи именно аферата им довела до победата на републиканеца Джорд Буш-младши.

Доминик Строс-Кан и неговите жени 


 Този секс скандал започнал през есента на 2008 г., когато за първи път му били повдигнати обвинения за интимни отношения със сътрудничката на МВФ Пирошка Над. Тогава директорът на институцията си признава, извинява се и така запазва поста си. Дори в следващите години рейтингът му се повишава до толкова, че анализаторите започнали да го смятат за сериозен конкурент за президентския пост на Франция. Но на 14 май 2011 г. Доминик Строс-Кан е арестуван направо в самолета по време на полета си от Ню Йорк до Париж. Той влязъл в затвора и му било повдигната обвинение за опит за изнасилване и насилствено лишаване от свобода на камериерката в нюйоркския хотел Sofitel Нафисату Диало, където Доминик живеел. В хода на следствието обвинили Диало в лъжесвидетелство и обвиненията били свалени. Въпреки че избегнал наказание от 73 години и 3 месеца, той изгубил поста си като директор на МВФ, както и възможността да стане президен на Франция.

Харви Уайнстийн и холивудските актриси 


 Това определено е един от най-големи секс скандали от последните няколко години. През есента на 2017 г. няколко известни, а и не толкова известни холивудски актриси излезли с публични обвинения към кинопродуцента Харви Уайнстийн в сексуални посегателства и опити за изнасилване. Оказало се, че мъжът, който открил за света на киното имена като Тарантино, Ума Търман и други звезди от висшия ешалон на Холивуд, често принуждавал младите актриси да правят секс с него в замяна на по-големи възможности в киното. Гуинет Полтроу, Катрин Кендъл, Азия Ардженто, Леа Сейду и още куп популярни актриси дали толкова ценни показания по обвинението, че след тях нямало нужда от следствие. Продуцентът веднага бил уволнен от собствената му компания The Weinstein Company, изключили го от Американската академия за кинематографични изкуства и го обвинили за персона нон грата на всяко престижно светско събитие. Всичко това довело до вълна от разкрития за други секс скандали в Холивуд, както и кампаниите Time's Up и #metoo, които са срещу дискриминацията и сексуалното насилие над жени.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety