Представена публикация

Знаете ли каква е разликата между тоалетна вода и парфюм?


Ароматната вода е най-разредената версия на аромата, обикновено с 1 – 3% парфюмно масло, разредено с алкохол. Останалото е вода. Ароматът издържа по-малко от час. 

 Одеколонът е предимно мъжки аромат. Обикновено е лек, свеж и плодов. Като правило, в одеколона има от 2 до 4% масло с алкохол, останалото е вода. Ароматът продължава 2 часа. 

 Тоалетната вода обикновено е спрей с 5 – 15% масло, разтворено в алкохол. Ароматът обикновено трае около 3 часа.

 Парфюмна вода. Терминът се използва за описание на мъжки и женски разтвори. Съдържа 15 до 20% чист парфюм. Ароматът трае до 8 часа. 

 Парфюм. Терминът идва от старата латинска фраза per fumum (“през дима”). Това е най-скъпият продукт от всички по-горе изброени. Лек плътен парфюм, който като основа наподобява парфюмната вода, но се състои от 20 – 30% чисто парфюмно масло. Ароматът остава до 24 часа.


Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety